Starity

Hírességek, akik betegségük miatt sem adták fel

2014. július 25. 17:05   |   Szerző: Karina197

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünk bemutat néhány olyan híres embert, akik egészségi hátrányuk ellenére is sikeresekké váltak Hollywood-ban.

hirdetés
Hírességek, akik betegségük miatt sem adták fel

Az emberek élete tele van fájdalommal, kudarccal, betegséggel, ítélkeznek felettünk. Általánosnak hangozhat, de semmi sem hátráltathat meg minket, legyen szó nem éppen tökéletes külső adottságokról, önértékelési problémákról, születésnél keletkező súlyos betegségekről, semmi sem lehet olyan erős, mint az az ember, aki el akarja érni az álmait. Cikkünkben hat embert említünk meg a rengetegből, akik betegségükkel szembe nézve sikeres, híres személyek lettek.

Rick Allen

Rick Allen az 1977-ben megalakult Def Leppard együttes dobosa – ez egy átlagos információ, amire senki sem kapná fel a fejét. Az viszont már figyelemfelkeltőbb, hogy a férfinak hiányzik az egyik keze.
1984. december 31-én autójával balesetet szenvedett és elveszítette a bal karját. Az együttes semmiképp sem szeretett volna új tagod keresni, így támogatták. Egy speciális dobfelszereléssel megtanult egy kézzel dobolni és tagja maradt a zenekarnak.

Lauren Potter

Ez a csodálatos teremtés mindenkit ösztönözhetne. Lauren jelenleg a Glee sorozat színésze, nagyon jól főz, imádja a közönséget, félig-meddig saját kampánya van és Down-szindrómás.
A lányból árad a tisztaság és a szeretet, több országban is mondott már beszédet a kirekesztés ellen. Jane Lynch-csel van egy közös kampányuk, a „stop the use of the R word”, ami a „fogyatékos” szónak az erejére szeretné felhívni a figyelmet és arra ösztönözni az embereket, hogy ne használják ezt a kifejezést.

Katie Leclerc

Katie 17 évesen kezdett jelnyelvet tanulni, viszont akkor még teljesen hétköznapi életet élt. Húsz éves korában lett diagnosztizálva Ménière's betegséggel, ami a belső fül rendellenessége. Leggyakoribb tünetei a halláskárosodás, szédülés, hányinger, szakadozott látás.

Korábban már szerepelt reklámokban, kisfilmekben és sorozatok mellékszereplőjeként is, viszont 25 évesen megkapta a Switched at Birth, magyar címén az Elcserélt lányok című széria egyik főszerepét, ahol önmagát adhatja, hiszen egy halláskárosult lányt alakít.

Sean Berdy

A 21 éves fiú szintén a fent említett sorozat egyik felfedezettje, viszont a története egy kicsit más: ő születése óta siketen él. Egy siketeknek alapított iskolába járt, ahol már 6 évesen elkezdte a színjátszást.

A legtöbb filmben vagy sorozatban a jelnyelvet használja, ami állítása szerint az anyanyelvévé vált. Jelenleg az Elcserélt lányok egyik siket főszereplője.


Katie Leclerc és Sean Berdy az Elcserélt lányokban.

Stevie Wonder

Születése után elvesztette látását. Detroitban tanult vak társaival, nyolc évesen már kitűnően zongorázott. A szintetizátorozás mellett híres énekes és zeneszerző, 35 éves korára már 300 platina- és gyémántlemezt adott ki, mára pedig többszörös Grammy- és Oscar-díjas.

Matthew McGrory

229 centiméteres magassága és torzult arca miatt inkább horrorfilmekben találkozhattunk vele. Már gyermekkorában kialakult nála a gigantizmus, azaz a túl gyors növekedés, bár hivatalosan nem diagnosztizálták.

Felnőtt korára ez átalakult akromegáliává, aminek a hatása miatt kicsit görbébb lett és előrehajtotta a fejét. 35 éves korában hunyt el, természetes halállal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek