Starity

Meglepetések érkeznek Agatha Christie és Poirot kedvelőinek

2014. augusztus 13. 21:09   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új Poirot-kötet érkezik ősszel, Karácsonyra kiadatlan Christie-mű kerül megjelenésre és Sophie Hannah készséggel áll a rajongók kérdései elé.

hirdetés
Meglepetések érkeznek Agatha Christie és Poirot kedvelőinek

A 2014-es esztendő második fele kifejezetten sok érdekességet és meglepetést tartogat azok számára, akik kedvelik a krimi királynőjét, Agatha Christie személyét és munkásságát, illetve az általa megalkotott zseniális belga detektívet, Hercule Poirotot.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, szeptember 9-én érkezik meg A monogramos gyilkosságok címet viselő legújabb Poirot-történet Sophie Hannah tolmácsolásában, ráadásul a hazai olvasók olyan szerencsében részesülhetnek, hogy a brit megjelenéssel ugyanazon a napon vehetik kézbe a kötetet.

A magyar fordítás Molnár Eszter munkája lesz, az Európa Kiadó gondozásában, míg az eredeti mű a HarperCollins Publishers Ltd. bábáskodása alatt jelenik meg.

Szintén még ezen év telén, Karácsonyra időzítve kerül először kiadásra – nem csak Magyarországon, hanem nemzetközileg is – az az Agatha Christie által 1955-ben jegyzett kisregény, amely a The Greenshore Folly címen ismert az olvasóközönség körében. A kötetet Horváth Kornélia és Prekop Gabriella ülteti át magyar nyelvre, minden itthoni rajongó legnagyobb örömére.

Sophie Hannah, aki a vadonatúj Poirot-esettel már sokakat kíváncsiságban és lázban tart, bátor döntést hozott: könyvét népszerűsítendő beszélgetésekre és dedikálásokra jár az Egyesült Királyságban.

Többek között októberben Manchesterben teszi tiszteletét az egyik ottani Waterstonesban. Itt nem csak arra nyílik lehetősége az olvasóközönségnek, hogy dedikált példánnyá avanzsálják saját köteteiket, de arra is, hogy kérdéseiket, kétségeiket megbeszélhessék magával Sophie-val, aki ígéri, hogy készségesen válaszolni fog minden egyes kérdésre, sőt, lelkiekben már a keményebb kritikákra is felkészült.

Arról, hogy a David Suchet és barátja, Geoffrey Wansell által írt Poirot and me című könyv kiadásra kerül-e magyar nyelven 2014-ben, még nem tudni. Korábban felbukkantak erre való ígéretek, de sajnos azóta sem igazán tudni semmit a könyv hazai megjelenéséről. Persze ez nem jelenti azt, hogy valami meglepetés folytán nem kerülhet mégis oda mindenki karácsonyfája alá még az idei esztendőben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek