Starity

Vajna Tímea veséjét követeli egy beteg fiú

2014. november 18. 15:03   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vese- és májdonorra váró Siklós Csaba csalódott Vajna Tímeában, mivel csak anyagilag támogatta, ahelyett, hogy felajánlotta volna neki az egyik veséjét.

hirdetés
Vajna Tímea veséjét követeli egy beteg fiú

A 25 éves Tiszakeszin élő fiatalember történetéről a Bors számolt be a minap. Veleszületett súlyos beteegsége miatt a fiú sürgősségi transzplantlistán volt, amikor kapcsolatba került Vajna Timivel idén májusban. Nagy segítséget remélt tőle, most mégis csalódott.

„A Mokkában szerepeltem májusban, az után a riport után Timi meglátogatott. Megígérte, hogy a kapcsolatai által segít nekem. Mivel Pesttől 200 kilométerre lakunk, nagy segítség az lett volna tőle, ha általa sikerül valahogy az állandó utaz­gatást megoldanunk, mivel sokszor azért nem mentem kezelésekre, mert nem volt pénzünk még az útiköltségre sem. Timi azt mondta, a veséjét is odaadja, ha megfelel” – mesélte Csaba a lapnak, majd hozzátette, hogy kapott ugyan 30 ezer forintot Tímeától, de ő más, fontosabb segítségre számított.

Vajna Tímea az anyagiak mellett a Facebook-oldalán is közzétett egy felhívást, hogy aki tud segítsen a fiúnak, de mivel két hét múlva már nem volt fent a poszt az oldalon, és vesét sem kapott Tímeától, Csaba ismét csalódott.

hirdetés

„Amikor az ember kétségbeesett, mert nem tudja, hogy megéli-e a holnapot, minden ígéretbe kapaszkodik. Viszont milyen ember az, aki ezzel játszik?! Viccből nem teszünk ilyen meggondolatlan kijelentést egy olyan embernek, akinek az életét jelenti egy szerv! Nem gondoltam volna Timiről, hogy csak azért tette ezt, hogy jobb színben tűnjön fel. Cserbenhagyott” – mondta a srác, aki elkeseredettségében valószínűleg félreértette Timi szavait.

Sajnos veséhez jutni nagyon nehéz, a donorvárólista végeláthatatlan hosszú, az idő pedig kevés, Csaba most már túl van a májátültetésen, de még fél évig ágyhoz kötve kénytelen élni. Vesére pedig azóta is vár.

Vajna Timea természetesen reagált a Bors megkeresésére és tisztázta, hogy mi okozhatta a félreértést: „A kórházban látogattam meg Csabát, és anyagilag hozzájárultam a kezelési költségeihez, mindennapjaihoz. Májra és vesére is szüksége volt, és a májátültetésen már túl is van, ami örömteli. Való igaz, mondtam neki, hogy én szívesen odaadnám neki a vesémet, mint ahogyan más szerveimet is a rászorulóknak. De csak akkor, ha engem baleset ér, és az életemet vesztem. Ha jól tudom, erről előre rendelkezni kell, és tervbe van véve. Csabának pedig ezúton is jó erőt, egészséget és kitartást kívánok!”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek