Starity

Jennifer Garner és Ben Affleck is gyermekeket ment

2014. november 22. 12:12   |   Szerző: Beyla

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A házaspár is a jótékonykodás mellett tette le voksát: Jennifer Garner a gyermekek iránti elkötelezettségéről és szeretetéről beszél, míg házastársa, Ben Affleck pedig a Save the Children esemény keretein belül firtatta a minősíthetetlen amerikai oktatást és hősöknek nevezte a kongói népet.

hirdetés
Jennifer Garner és Ben Affleck is gyermekeket ment

Számtalanszor olvashattunk már arról, hogy a híres amerikai színésznő, Jennifer Garner és a szintén színészi pályán elhelyezkedő férje, Ben Affleck minden évben rengeteg pénzt adományoznak a rászorulóknak. Nem csak a rákkutatási alapítványoknak utalnak át több százezer dollárt, de mindemellett segítik az idős, elhagyatott embereket, illetve azokat a gyermekeket, akik árvaházban élnek.

2014. november 19-én a házaspár szintén részt vett egy olyan eseményen, amely a gyermekek megmentéséért kampányol. Garner elmondása szerint, azért vesz részt ilyen nagyszabású eseményeken, hogy megmutassa mindenkinek, anyukaként is lehet elég elkötelezett az ember.

A Save the Children Illumination Gala már második éve kerül megrendezésre a Plaza Hotelben, s ezen a bizonyos szerda estén Jenn férjével együtt jelent meg a kamerák előtt. Ez a kampány egy globális felhívás annak érdekében, hogy csökkentse (lehetőleg megszüntesse) a gyermekkori haláleseteket, valamint, hogy minden amerikai gyermek megfelelő nevelést kapjon. Tavaly pedig Jennifer abban a megtiszteltetésben részesült, hogy ő lehetett a házigazda kislányával, Violettel együtt. Idén azonban Ben Affleck kísérte el, aki pályafutása során végzett olyan példaértékű munkát, amelynek nyomán gyermekeket segített szerte a világon. Garnert a vörös szőnyegen interjúvolta meg a The Hollywood Reporter, s elmondta, hogy egyre jobban erősödik benne a gyermekek iránti szeretete és elkötelezettsége. Ennek okán támogatja oly annyira az elszegényedett, illetve a társadalom peremére szorult gyermekeket, és azoknak az édesanyjukat, illetve gondozójukat.


Jennifer Garner és Ben Affleck a Save the Children Gala vörös szőnyegén

„Ez egyáltalán nem játék. Azok a nők szeretik a gyermekeiket, úgy, ahogy én is az enyémeket. Ezek a gyermekek nem csak előnyökből, de a hátrányokból is hiányt szenvednek” – nyilatkozta Jennifer, aki beszéde alatt többször pozitív jelzőkkel illette a szóban forgó kampányt, ezzel jelezvén, hogy ő bizony át szeretné lépni azt a határt, amelynél más hírességek jócskán hezitálni szoktak.

„Tudom, hogy rengeteg híresség van, akik jótékonykodnak. Számtalanszor láttam, ahogyan elmennek egy kórházba, kezet ráznak más emberekkel, emberbarát cselekedetekkel kerülnek a címlapra, de tudják, ez nagyon-nagyon kevés. A feleségem őszinte szívből törődik ezekkel a kérdésekkel, s a szívén viseli a gyermekek sorsát” – tette hozzá Ben Affleck, aki a továbbiakban az oktatással kapcsolatos aggályaival folytatta felszólalását.

„Az Egyesült Államok egy gazdag és jó ország, de nagy. Túl sok a gyermek, így az oktatás színvonala sem a legjobb. Úgy érzem, hogy gyermekek milliói nőnek fel úgy, hogy közben tudatlanság és műveletlenség öleli körbe őket. Teljesen tudatlan, elcsigázott, szinte fél aggyal rendelkező felnőtteket nevelünk gyermekeinkből. Ez a receptje annak, hogyan legyen egy ország teljesen katasztrófális. Csodállak titeket, s remélem szavaimért megbocsátotok. Save the Children hatalmas mázlista!” – szabadkozott továbbiakban az új Batman-film sztárja.

„Nekem, mint hétköznapi embernek a kongói emberek, illetve gyermekek nem mások, mint hősiesek. Tudom, Batmanként én is tudok hősies lenni, de ez egy teljesen más kategória. Olyan dolog, amelyet egy szuperhős nem vihet végbe a filmvásznon. Számomra megtiszteltetés, hogy én szólhatok alázatosan a kongói nép nevében" – beszélt Affleck szenvedélyesen a szegénység sújtotta övezetről.

„Ezek a gyermekek mélyen sérülékenyek és megérdemlik azt a segítséget, amelyre szükségük van” – fejezte be szónoklatát Ben.


Jennifer éppen a gyermekek iránti elkötelezettségéről nyilatkozik

Beszédet követő esten végül a házaspárhoz csatlakoztak Jennifer szülei is, amelyet a Save the Children vezérigazgatója Carolyn Miles erősített meg. A kampány esten részt vett még Tony Blair, Austin Hearst, T.J. Maxx, egy bangladesi mentős – Aziza Begum, Dakota Fanning s számtalan más híresség.

„Azt hiszem minden a szeretetről szól, és mindezt továbbadhatjuk a következő generációnak” – fejezte ki háláját Garner az est végén, amikor is kiderült, hogy százezer dollár gyűlt össze az adományokból, míg a kampány új partnere a Johnson & Johnson csak nem tízmillió dollárral járult hozzá a gyermekek megsegítéséhez.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek