Starity

Taylor Swift: „Sosem fogom más dalszövegeit énekelni”

2014. december 05. 15:03   |   Szerző: Janie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Taylor második alkalommal került a Billboard címlapjára, mint az Év Nője, ugyanis 2002 óta az ő albuma fogyott el legtöbb példányban az első héten.

hirdetés
Taylor Swift: „Sosem fogom más dalszövegeit énekelni”
Fotó: Anders Overgaard

Swift kisasszony teljes nyugalommal kijelentheti, hogy sikeres évet zárt. Véget ért a Red-korszak, és elkezdődött a 1989 időszaka, amelytől bár még saját kiadója is tartott, nagyobb lelkesedés fogadta, mint várták.

Taylor a Billboardnak adott interjúban elárulta, hogy amikor először elárulta a Big Machine Records alapítójának, Scott Borchettának, hogy az új albuma nem country lesz, akkor a férfi bepánikolt, és kérlelte Taylort, hogy legyenek country-dalok is az albumon. Ám Taylor határozott nemmel válaszolt, mert ezúttal egy teljes popalbumot szeretett volna piacra dobni.

Az interjú során a dalírásról is kérdezték. Sosem leszek azon előadók egyike, aki besétál egy terembe a dalszövegírók közé, és azt mondja: 'Nem is tudom, miről akartok írni?', vagy akitől megkérdezik, hogy éppen mi történt vele manapság, aztán írnak róla egy dalt. Nem lennék énekes, ha nem lennék dalszövegíró. Nem tudna érdekelni a zene, ha más szavait kellene elénekelnem.

Taylor nem csak hogy a zenéjében nem tűri el, ha beleszólnak, de az imidzsét is maga alakítja. Amikor előállt a 1989 ötletével, akkor rengeteg kérdést tettek fel neki, mint Biztos, hogy ezt akarod albumcímnek? Eléggé fura. Biztos, hogy csak a fél fejedet akarod a borítón? Biztos, hogy le akarsz térni a járt útról, és belekezdeni valami teljesen újba? Swift mindenre csak azt válaszolta, Igen, biztos, majd hozzátette. Srácok, hát nem értitek? Ezt akarom csinálni mindennél jobban.

Nos, Taylor magabiztossága és eltökéltsége meghozta a gyümölcsét. A dalok a slágerlisták csúcsait ostromolják, az album pedig hatalmas mennyiségben kelt el, a 1989-láz pedig még csak most kezdődik, hiszen Taylor világ körüli turnéra indul 2015-ben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek