Starity

A Duran Duran a háborús övezetekben élő gyerekekért zenél

2015. január 04. 14:02   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Februárban a Duran Duran, a Bastille és a Ride 300 férőhelyes színhelyeken fog fellépni a War Child Back to the Bars című jótékonysági rendezvényének keretében.

hirdetés
A Duran Duran a háborús övezetekben élő gyerekekért zenél

A War Child Back to The Bars koncertjei már tízéves múltra tekintenek vissza a szigetországban, 2015-ben pedig ezúttal az iraki, szíriai és gázai háborús övezetben élő gyermekek számára gyűjtenek pénzt.

Ben Knowles, a War Child zenei igazgatója elmondta: 2014-ben több ember veszítette el az otthonát a háborúk miatt, mint a második világháború óta bármikor. Ez egy világméretű vészhelyzet. Ezeknek a menekült gyerekeknek nincs útlevele. Nem választhatják meg, hová küldi őket a háború. Ezeknek a zenekaroknak a támogatása és a zenerajongók bőkezűsége azonban reményt nyújthat nekik.

A Duran Duran basszusgitárosa, John Taylor nyilatkozatban közölte: Több ezer, a háborús övezetben élő  gyermek  ártatlan áldozata a felnőttek konfliktusainak szerte a világban. Gyakran megfosztják őket az oktatástól és az alapvető emberi jogaiktól. Alig várjuk, hogy februárban Londonban felléphessünk ezen az exkluzív eseményen, hogy támogassuk a War Child alapítványt és azt a fontos munkát, amit végeznek azokban a régiókban, ahol ezek a gyerekek szenvednek.

A koncert azért is különleges lesz a Duran Duran-rajongók számára, mert ez lesz az első alkalom, hogy a banda két év után ismét a színpadra áll, miután befejezték a hamarosan megjelenő új albumuk munkálatait.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek