Starity

Ilyen az igazi férfi - tiltakozás a nők bántalmazása ellen

2015. január 11. 13:01   |   Szerző: mili..summer

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szenteste jelent meg a nőkkel szembeni erőszak ellen az a videó, amely azóta már az egész világot bejárta.

hirdetés
Ilyen az igazi férfi - tiltakozás a nők bántalmazása ellen

A kicsivel több, mint 3 perces összeállítást az egyik nápolyi internetes hírportál, a Fanpage.it készítette el saját kezűleg, tiltakozva ezzel a nők bántalmazása ellen. Nem csak a  nők elleni erőszak, de a családon belüli egyéb bántalmazás is nagyon régóta súlyos és nehezen megállítható bűntény, amely rengeteg nőt és gyermeket érint a világ összes országában. Az esetek többségéről nem is lehet tudni, hiszen a megfélemlített személyek nem mernek segítséget kérni és nem mindig tudnak elmenekülni dühös, agresszív férjük vagy élettársuk mellől.  Az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy Britanniában úgy becsülik, hogy 3 családon belüli erőszakos esetből mindössze 1 az, ami eljut a hatósági szakaszba. Más államokban ez még ennél is rosszabb.

2013-ban Olaszországban 157 nőt öltek meg így, ami 14 %-kal több, mint ami az ezt megelőző évben volt. Az EU-ban élő nők 33 %-a szenvedett már el valamilyen (fizikai, szexuális) erőszakot 15 éves kora óta. Ez 62 millió nőt jelent – olvasható az EU Alapjogi Ügynöksége (FRA) által készített jelentésben. És ebben még nem esett szó a lelki bántalmazásról, ami megannyi nőt tesz tönkre, sodor depresszióba. Magyaroszágon ez az arány 28 %, ami bár jóval az átlag alatt van, mégis eszméletlenül sok. Nem lenne szabad engedni, hogy egy veszekedés, válás, vagy bármilyen egyéb okból kifolyólag ilyesmi megtörténjen.

Az olasz híroldal a következő, gyerekek szereplésével készült videóval próbál tenni az erőszak ellen, melyet már százezrek osztottak meg a közösségi portálokon. A rövidfilmben 5 kisfiút láthatunk, akiknek bemutatnak egy Martina nevű fiatal lányt, a továbbiakban pedig különböző feladatokat adnak nekik. A első perc vége felé történik meg az, ami minden nézőre nagy hatással volt: a pillanat, amikor azt mondják nekik, hogy üssék meg a kislányt...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek