Starity

Etnikai kérdésekkel érkezik Edurne az Eurovízióra

2015. február 05. 13:01   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szőke énekesnő képviseli a spanyolokat az idei bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon. Versenydala, az Amanecer a napokban került felvételre a Teatro Monumentalban.

hirdetés
Etnikai kérdésekkel érkezik Edurne az Eurovízióra

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, Edurne lett a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál delegáltja Spanyolország részéről. A szép énekesnő nemrég rögzítette friss, ropogós versenydalát, mely az Amanecer címet kapta, s ami az eddigi beszámolók alapján kifejezetten különlegesre sikerült.

Az RTVE.es úgy értesült, hogy Edurne nem mindennapi módon énekelte fel új slágerét: közreműködött a felvételekben egy egész szimfonikus zenekar és egy kórus is. Az eredeti verzió is nagyon jól hangzott, de az előadó szerint ez az új hangszerelés csak hozzátett a végeredményhez, ugyanis egyenesen a szívekig hatol.

A vonósok összesen 22 hegedűvel, 8 brácsával, 6 csellóval és 4 basszussal kísérik őt a háttérből. A végleges produkció pedig röviden és tömören sokak szerint egyszerűen nagyszerű. A felvételre a Teatro Monumentalban került sor, ahol Edurne a munka előtt képtelen volt palástolni izgatottságát. Ez annyira izgalmas, nem tudom leírni az érzést, az öröm és az izgalom tömény keveréke... - vallotta be az énekesnő.

Az ember azt hinné ezekből az információkból, hogy az Amanecer egy lassú és lágy szám lesz, ezt viszont a spanyol szépség rögtön cáfolta is: Nem, nem, nem, nem. Viszont egy nagyon jó dal lesz, a zenekarral és a pálcát tartó karmesterrel együtt. Már többször mondtam, hogy ez nem egy ballada, hanem valami igazán különleges stílusú produkció, amilyennel Spanyolország még sosem rukkolt elő.

A sajtó finoman bepróbálkozott a karmesternél, Pepe Herrerónál is, hogy megtudja, mégis mire számíthat a nagyérdemű. Ez egy kivételes projekt, ami drámai is, bizonyos etnikai kérdéseket is feszeget, ugyanakkor valami olyasmi, ami nem igazán jellemző az Eurovízió repertoárjára - ejtette el az információt rejtélyesen a vezénylő pálca tulajdonosa.

Edurne nagyon élvezte a munkát és a vele járó impulzusokat, ezért arra gondolt, többet akar: így született meg végül a szimfonikus verzió. Nem tudom, hogyan leszek képes énekelni, annyi bizonyos, hogy nagyon izgalmas lesz és életem egyik legjobb tapasztalata. Ez egy egyedi és varázslatos verzió lesz! - lelkesedett az énekesnő.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek