Starity

Amilyen az anya, olyanok a fiai – Lady Diana, William és Harry

2015. június 21. 18:06   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tragikusan fiatalon elhunyt walesi hercegnő közismert volt szenvedélyes jótékonysági munkájáról és bátor kiállásáról, amellyel a taposóaknák betiltását is követelte. Úgy tűnik, hogy példámutatása nagy hatást tett a fiaira, William és Harry hercegekre.

hirdetés
Amilyen az anya, olyanok a fiai – Lady Diana, William és Harry
Fotó: John Swannell

Az állítás, miszerint amilyen az anya, olyanok a fiai, különösen igaz Lady Diana gyermekeire. A mára kétgyermekes családapa és a mai napon 33. születésnapját ünneplő William és öccse, Harry már fiatal felnőttként is kivette részét a jótékonysági munkából, melynek során hajléktalan, árva, beteg és idős embereken igyekeznek segíteni.

Árva gyerekek

Diana hercegnő 1991-ben São Pauloban, Brazíliában járt egy HIV-pozitív és elhagyott gyermekek számára nyílt otthonban. Harry a dél-afrikai Lesothóban található Mants'ase gyermekotthonba látogatott el, ahol a kép készültekor a hatéves árva Mutsu Potsanével beszélgetett.

Vöröskereszt

Diana hercegnő 1993-ban négynapos látogatást tett Zimbabwéban, melynek során élelmet vitt a Nemazura központba, amely a menekültek ellátását biztosította. William és Harry a Vöröskereszt bristoli lerakatában segédkezett segélycsomagok elkészítésében, amelyet a Maldív-szigeteket sújtott szökőár áldozatainak szántak.

Kisbabák

Lady Diana 1997-ben az angolai Luandába utazott, ahol többek között a taposóakna áldozatait kezelő ortopédiai központba látogatott el. William a londoni St. Mary kórházban tett látogatást, ahol a háromhetes Sina Nurut ringatta a Diana Winnicott Újszülöttosztályon.

Beteg gyerekek

1997 júliusában Lady Diana a Northwick Park kórházban járt, ahol a négyéves Camila Fioccóval is találkozott. Harry a 18. születésnapján a londoni Great Ormond Street kórházba látogatott el, ahol a 11 éves, leukémiában szenvedő Samantha Ledsterrel váltott néhány szót.

Hajléktalanok

Lady Diana a Centrepoint hajléktalan fiatalokkal foglalkozó alapítvány egyik védnöke volt, és 1997-ben az egyik londoni intézményükben találkozott néhány védencével. Édesanyja halála után William herceg vette át a feladatait.

Wales

Walesi hercegnőként a tartomány fontos helyet töltött be a szívében, és az évenkénti Szent Dávid napon megrendezett találkozókon Lady Diana megtaníthatta a fiainak, hogyan találják meg a közös hangot az emberekkel. A második, tizenhat évvel később készült fotón William már egyedül fogadta a walesiek üdvözlését.

Idős emberek

1985-ben az ifjú hercegnő a londoni St. Joseph Hospice otthonban látogatta meg az idős embereket. William Skóciában járt, hogy a glasgow-i Sighthill Community Education Centerben egy jó hangulatú ebéd során beszélgessen az ottani idősekkel.

AIDS elleni küzdelem

Az AIDS elleni küzdelmet Lady Diana egyik legnagyobb szívügyének tekintette. A NAT (National AIDS Trust) volt az egyik kedvenc alapítványa, melynek védnökeként dolgozott 1991-től egészen a haláláig. Ő volt az első brit híresség, aki a kamerák előtt – védőkesztyű nélkül – kezet fogott egy AIDS-beteggel. A mára ikonikussá vált fotót milliók látták, és sokat tett azért, hogy megváltoztassa az emberek hozzáállását a halálos betegségben szenvedőkkel szemben.

Tudván, mennyire fontos volt ez a téma az édesanyjuk számára, William és Harry továbbra is támogatják a NAT munkáját, és a 2007-ben az emlékére rendezett koncert (Concert for Diana) bevételével is az alapítványt támogatták.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek