Starity

Sztárok kampányolnak a jülini kutyahúsfesztivál ellen

2015. június 21. 19:07   |   Szerző: Ash19/Lilla06

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kínában idén is megrendezésre kerül a jülini kutyahúsfesztivál, ahol több ezer ebet gyilkolnak le. A borzalmak ellen már a hírességek is fellázadtak.

hirdetés

Kína Jülin nevű városában már hagyománynak számít, hogy minden évben megrendezik a kutyahúsfesztivált, ami idén június 21-én lesz. A rendezvényre több ezer kutyát visznek – akadnak olyan ebek is, amiket szerető gazdájuktól lopnak el –, embertelen körülmények között tartják őket, ketrecbe zárva, majd különös kegyetlenséggel legyilkolják őket.

Az egynapos ünnep lényege, hogy a nyári napfordulót ünnepelve az emberek azért eszik meg a kutyák – néha még macskák – húsát, hogy ezzel elkerüljék a betegségeket. Minden évben több mint tízezer állat lesz áldozata az eseménynek, és az amerikai elnök, Barack Obama csak 100 ezer aláírásos petíció ellenében fog lépni az ügyben.

Az elmúlt héten Hollywoodban futótűzként terjedt el a fesztivál híre, ami miatt nagyon sok híresség felháborodott, és kampányba kezdett ellene. A közösségi oldalakon – főleg a Twitteren és az Instagrammon – rövid időn belül világtrend lett a #stopyulin2015 hashtag, mellyel az esemény eltörlését szeretnék elérni. Az ellenkampányhoz olyan hírességek csatlakoztak már, mint Nikki Reed, Ian Somerhalder, Lucy Hale, Ashley Benson, Leona Lewis, Richard Marx, Janel Parrish, Kellan Lutz, Sia és Sasha Pieterse.

Mint az egyesült államokbeli Human Society nagykövete, arra kérlek titeket, hogy segítsetek. Most ezer kutyát szállítanak kegyetlen körülmények között a Jülin kutyahús-»fesztivál«-ra. Sok ezer kutyán még mindig rajta van a nyakörv, ami azt jelenti, hogy valakinek a társa volt, majd ellopta a kutyahús-kereskedelem. Tudom, hogy a legtöbben megdöbbentek, hogy bárki is kutyát eszik. De ez az ítélet nem Kína ellen szól. Nagyon hálás vagyok a kínai Human Society International mentőcsoportnak, akik a teherautók után mennek, hogy megállítsák és kiszabadítsák a kutyákat. Könyörgöm a rajongóimhoz, szólaljatok fel. Használjátok az erőtöket, hogy sürgessük a kínai kormányt, hogy mondják le a jülini kutyahúsfesztivált, és tiltsák be örökre ezt a hagyományt. Olyan sok dolog történt a történelemben, hogy ez hagyomány volt egyszer. Az együttérzésnek kell érvényesülnie. Minősítsük vissza a történelembe, a kutyahúskereskedelmet. Adományozz most! Már csak napok vannak arra, hogy életeket mentsünk meg – olvashattuk Nikki Reed Instagram-profilján.

 

As an ambassador for Humane Society of the United States I am asking you to help. RIGHT NOW, Right now, thousands of dogs are being transported under cruel conditions to the Yulin dog meat 'festival.' Many of these dogs are still wearing collars, meaning they were someone’s companion and then stolen for the dog meat trade. I know it is shocking to most of you – how anyone could eat dogs. But this is NOT a judgement against the Chinese. I am so grateful to the Chinese rescue groups there with Humane Society International, who are literally going to intercept the trucks packed with these poor dogs and save them from brutal slaughter. I BEG my fans to speak up. Use all the power that you can to urge the Chinese government to STOP the Yulin dog meat festival and ban this tradition forever. There are so many things in history that were once a tradition. Compassion MUST prevail. Let’s relegate the Chinese dog meat trade to history. Donate RIGHT NOW! We have only DAYS to save as many lives as possible! DONATE HERE www.HSI.org/ianandnikki

A video posted by Nikki Reed (@iamnikkireed) on

A kutyák az emberek legjobb barátai, és embertelen bármilyen állattal ilyen undorítóan és kegyetlenül bánni! Állj mellém, nézzük meg, hogyan vethetnénk véget ennek az igazságtalanságnak!csiripelte Kellan Lutz.

Szégyellem magam az emberek miatt. Menj és nézd meg a képeket, hogy miket csinálnak. Nem hagyhatjuk, hogy ez történjen! írta Leona Lewis a Twitteren.

Ez nagyon szégyenletes. Több mint 10.000 kutyát ölnek meg minden évben Dél-Kínában, az éves jülini kutyahúsfesztivál miatt. Ezeket a háziállatokat ellopják a családjuktól, apró ketrecekbe zárják, vonszolják, megverik, megfőzik és élve megnyúzzák őket. A #stopyulin2015 hashtag egy megoldás eme kimondhatatlan borzalmak ellen. Kérlek, segítsetek, hogy tudjunk változtatni ezen, és reposztoljatok a #stopyulin2015 hashtaggel. El sem tudom képzelni, hogy ez megtörténhetne a gyönyörű kiskutyáimmal is, és ez az egész felkavarja a gyomrom – posztolta a Pretty Little Liars sztárja, Sasha Pieterse a legnagyobb képmegosztó portálon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek