Starity

Soha nem látott képek kerültek elő a Nirvana legelső fellépéséről

2015. július 24. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 19 éves Maggie Poukkula egy csapásra népszerű lett a Twitteren, miután közzétett néhány korábban soha nem látott felvételt a Nirvana első fellépéséről.

hirdetés
Soha nem látott képek kerültek elő a Nirvana legelső fellépéséről

Akik ismerik Kurt Cobain és a Nirvana nem túl hosszúra sikerült életútját, azok előtt nem titok, hogy a zenekar a kezdetekkor nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és a srácok bár feladhatták volna, mégsem tették. És milyen jól tették, hiszen nem vezetett hosszú út a világhírnévig, amit az 1991-es megjelenésű Smells Like Teen Spirit hozott meg az akkor már évek óta keményen dolgozó zenekarnak.

A Nirvana-biográfiák tökéletes képet festenek arról, milyen is volt a 80-as évek végén, a 90-es évek elején az atmoszféra egy olyan eldugott kisvárosban, mint Aberdeen, ám a kitartó munka végül meghozta eredményét. A Nirvana első fellépését Ryan Aigner (az ideiglenes menedzser, a szerk.) hozta össze, és egy raymondi házibuliban került rá sor 1987 márciusában. A zenekar annyira le volt égve, hogy Ryannek kellett furgont szereznie ahhoz, hogy az akkor Kurt Cobain, Krist Novoselic és Aaron Burckhard alkotta zenekar eljuthasson az Aberdeentől mindössze 40 kilométernyi távolságra található településre.

A ház a Nussbaum Road 17. szám alatt állt, Raymond határától hét mérföldnyire egy mező kellős közepén. A zenekar este fél 10-kor érkezett a helyszínre, és feszengésüket alkohollal, valamint könnyebb drogokkal próbálták enyhíteni. A srácok mindössze nyolc számot játszottak, ám sem a házigazdát (Tony Poukkola), sem a vendégeit nem sikerült megnyerniük vele. A set közepén ugyan az igencsak jó gitáros hírében álló Poukkula is csatlakozott a zenekarhoz, ám Cobain hamar lehűtötte a lelkesedését. Miután majdnem verekedésbe torkollott az este, a zenekar távozott. 

Arról mindeddig senki nem tudott, hogy az ominózus estén képek is készültek volna, így annál nagyobb volt a meglepetés, amikor Tony 19 éves lánya nemrégiben megosztott néhány fényképet a Twitteren.

Fogalmam sem volt arról, hogy a képek a legelső Nirvana-koncerten készültek. Apukám valamivel korábban mutatta meg nekem őket, de arról egy szót sem szólt, hogy mi is történik a képeken. A cikkek által jöttem rá. Még csak nem is tudatosult bennem, hogy egy történelmi pillanat emlékei. Azt gondoltam, hogy csak klassz képek az apámról és Kurtről jammelés közben – nyilatkozta Maggie a Rolling Stone-nak.

Fotó: Twitter/Maggs❂ (@mjpoukkula)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek