Starity

9 év után külön folytatják a Gloriana tagjai

2016. május 30. 05:05   |   Szerző: vikimumus

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közel egy évtizednyi közös zenélés után feloszlott a Nashville-i csapat. Bár hivatalosan még nem jelentették be a dolgot, a vezető tag, Tom Gossin szólókarrierbe kezdett, amely bizony arra enged következtetni, hogy az immáron kettagúra csökkent zenekar külön utakon folytatja tovább.

hirdetés
9 év után külön folytatják a Gloriana tagjai

Zenei sikerek

A Gloriana együttes 2007-ben alakult a Tennessee állambeli Nashville-ben. A Gossin-testvérek akkoriban még duóként álltak színapadra, később aztán a MySpace-en felfedezték Rachel Reinertet, aki a népszerű oldalon This Is Me című dalával hódított. Miután felvették vele a kapcsolatot, a lány rögtön igent mondott. Nem sokkal később pedig a már szólóénekesnőként is népszerű Cheyenne Kimball is csatlakozott hozzájuk, és 2009-ben meg jelent a The Way It Goes címet viselő középlemezük.

Ugyanebben az évben jelent meg bemutatkozó kislemezük, a Wild At Heart, amely nemcsak ismertséget hozott a csapatnak, hanem a legnagyobb példányszámban értékesített bemutatkozó country kislemez címet is. The Way It Goes című videoklipjükben látható volt Taylor Swift és Selena Gomez is, ugyanis előbbi előzenekarnak kérte fel őket, így még többen megismerhették a négytagú zenekart.

2009-ben megjelent Gloriana című albumuk hatalmas siker lett, ezt 2012-ben az A Thousand Miles Left Behind követte, amely még nagyobb ismertséget hozott számukra. Tavaly megjelent Three című korongjuk azonban már nem kapott olyan nagy érdeklődést, de a Trouble című kislemezdal méltán került a legnagyobb slágereik közé.

A kilépések

Időközben azonban változások is történtek, ugyanis négy évvel a zenekar megalakulása után Cheyenne Kimball otthagyta az együttest. Hatalmas botrány kerekedett a dologból, ugyanis az énekesnő egyszerűen nem jelent meg az egyik koncerten. Magánéletének változásai és a szólókarrier iránt érzett olthatatlan vágya ugyanis ezt a lépést szülte. Bár szólókarrierjének újraindítása azóta is várat magára, a szerelemben azonban szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis jelenleg Kline Afterd menyasszonya.

Chayenne után idén januárban Rachel Reinert döntött úgy, hogy szólóban folytatja tovább. Ő az Instagramon jelentette be a hírt, majd köszönetet is mondott a többieknek az utóbbi évekért. Május 26-án Tom Gossin tért vissza a szólóénekléshez, és megjelentette Gone With You című dalát, így nem meglepő, hogy felütötte a fejét a feloszlásról szóló hír, hiszen már koncerteket sem adnak, bár hivatalos bejelentést még egyik tag sem tett.

Szólóban is jók

Mint ahogyan cikkünk elején megírtuk, Rachel Reinert szólóban hódított az együttesbe való belépése előtt, This Is Me című dala pedig annyira jól sikerült, hogy ennek köszönhette azt, hogy Tom Gossin felfedezte őt.

A Floridában született lány bár mindig arról álmodozott, hogy egyedül fog énekelni, mégis hatalmas lehetőségnek tartotta, amikor bekerülhet a Gloriana tagjai közé. 2013-ban aztán új lehetőséget kapott, ugyanis az akkor első albumát készítő Lucy Hale felkérte, hogy vokálozzon You Sound Good To Me című dalában.

Cheyenne Kimball szintén szólóban bizonyított korábban. Ő 2006-ban jelentette meg The Day Has Come című albumát, amely hatalmas siker lett, az eladási listán a Top10-be is bekerült. Hanging On című dalának videoklipjében Jason Castro szerepelt, One Original Thing című szerzeménye felkerült az Aquamarine filmzenei albumára, Four Walls című dalát pedig Miley Cyrus feldolgozta Breakout című lemezén.

Tom Gossin Rendezvous című nagylemezével aratott kisebb sikereket, valamint Under Water című EP-jében is megmutatta hangi adottságait.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek