Starity

Gyilkosság miatt kerül rács mögé a Kemény zsaruk sztárja

2016. június 01. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az 53 éves színészre negyven év börtön vár, miután a tegnapi nap folyamán döntés született ügyében.

hirdetés

Fotó: FX

Michael Jace-nek tegnap kellett felelnie tetteiért a bíróságon, ugyanis szándékos emberölés vádjával indult eljárás ellene 2014-ben, miután gyerekeik szeme láttára lelőtte a feleségét, Aprilt. Az ominózus eset után rögtön előzetes letartóztatásba helyezték a rend őrei, ám kétmillió dollárnyi (kb. 548 millió 200 ezer forint) óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett a tárgyalásig.

Az ügyben tegnap született döntés, az esküdszék pedig nem kevesebb, mint három órán át tárgyalta a bűncselekményt, két nappal az ítélethirdetés előtt. Végül másodfokú ítélet született, mivel az esküdtek úgy találták, hogy nem volt előre eltervezve a gyilkosság. A színésznek azonban így sem volt oka fellélegezni, mivel negyven évnyi letöltendő szabadságvesztéssel büntették.

Az NBC szerint Michael ügyvédje úgy nyilatkozott a tárgyaláson, miszerint védence csupán meg akarta sebezni az áldozatot, és nem állt szándékában kioltani az életét. A nő egyébként nem sokkal azelőtt jelentette be, hogy válni akar.

Borzasztó dühös voltam. Csak meg akartam lőni a lábán. Megtettem, és ez lett belőle

– magyarázta Jace a bíróságon.

A vizsgálat kimutatta, hogy a férfi háromszor lőtt feleségére, aki végül sérüléseibe halt bele. Az ítélet kimondása előtt a színész már nem találkozhatott közös fiaikkal sem, ugyanis távoltartási végzés volt érvényben ellene. Michael karrierjének ezzel végérvényesen be is fellegzett, pedig olyan nagy sikerű alkotásokban kamatoztatta tehetségét pályafutása során, mint a Kemény zsaruk, a Forrest Gump és a Terepen, de feltűnt még a Vészhelyzetben, a Döglött aktákban és A mentaláistában is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek