Starity

Matt Cardle megszólalt az Ed Sheeran ellen indult plágiumperrel kapcsolatban

2016. június 15. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit X-Factor felfedezettjének saját bevallása szerint nincs köze a perhez, ami a közelmúltban indult kollégája ellen.

hirdetés
Matt Cardle megszólalt az Ed Sheeran ellen indult plágiumperrel kapcsolatban

Előző héten számoltunk be arról, hogy Matt Cardle 2012-ben megjelent Amazing című dalának szerzői, Martin Harrington és Thomas Leonard plágiumpert indítottak Ed Sheeran ellen, mondván, hogy az énekes az általuk írt dal jegyeit ültette át a Photograph címet viselő szerzeményébe.

A két énekes eddig nem ejtett szót a kibontakozóban lévő botrányról, ám nemrég mindketten megtörték a csendet. Matt úgy nyilatkozott, hogy neki semmi köze a perhez, hiszen nem is ő indította azt, Ed azonban elzárkózott attól, hogy szóra méltassa az ellene folyó eljárást.

Ez nem az én perem. Úgy gondolom, hogy Ed Sheeran egy zseni, és 100%-os bizonyossággal állíthatom, hogy megérdemli a sikert, amit eddig elért

– nyilatkozta Cardle az eset kapcsán. 

Nagy a hasonlóság a két dal kottája között (is)

Cardle dalszerzői azonban nem nyugszanak, és megközelítőleg 20 millió dollárt (kb. 5 milliárd 333 millió forint) kívánnak bevasalni Sheeranon az Amazing jogtalan felhasználása miatt. Meglátásuk szerint ugyanis 39 azonos hangjegy szerepel a Photograph-ban, ami a plágiumot bizonyítja, nem is beszélve a dallamról, a ritmusról és a közel azonos előadási formáról.

A páros egyébként már fel is kérte Richard Busch ügyvédet, aki tavaly Robin Thicke és Pharrell Wil­­liams ellen nyert plágiumpert, így igencsak ismert a szakmájában.

Az ügyfeleim professzionális dalszerzők, akik a munkájukat tekintik az életüknek, így megtisztelőnek érzem, hogy engem kértek fel, hogy képviseljem őket ebben a fontos ügyben

– büszkélkedett az NBC Newsnak adott interjújában az ügyvéd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek