Starity

Kim Kardashian végzett Taylor Swifttel: mégsem olyan ártatlan, mint mondta magát

2016. július 18. 09:09   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Taylor Swift mégsem annyira ártatlan, mint mondta magát: nagyon is tudott a Famous felvételről, és napvilágra került a bizonyíték is.

hirdetés
Kim Kardashian végzett Taylor Swifttel: mégsem olyan ártatlan, mint mondta magát
Fotó: Starity montázs

Mindenki tisztában van a Taylor Swift vs. Kanye West-féle botránnyal, ami egészen 2010-ig nyúlik vissza. A mai nap azonban új részlet került napvilágra, ami bizonyítja, Swift nem annyira ártatlan, mint mutatja magát.

Dióhéjban, mi is történt eddig: Kanye West kiadta a Life of Pablo albumot 2016-ban, melyen helyet kapott egy dal, Famous címmel. A felvételben elhangzik a következő sor: „én tettem azt a ribancot híressé, szerintem nekem, és Taylor Swiftnek szexelnünk kéne”. Swift erre a Grammy-beszédében reagált, megszégyenítve Westet. Kim Kardashiannak sem kellett több, férje védelmére kelt, és több riportban figyelmeztette Swiftet, hagyja abba a hazudozást, mert bizonyítékuk van arról, hogy tudott mindenről, és idézte Taylor szavait a dalról: „az emberek és a média azt fogja hinni, hogy utálom, pedig igazából nagyon tetszik, és viccesnek tartom”. Erről írásos megegyezés nem történt, így könnyen volt mondható, hogy West hazudik, hogy mentse magát. Swift így kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben feministának nevezte magát, ezáltal ő biztosan nem értett ilyen sorokkal egyet, és szeretné, ha a család végre békén hagyná őt.

A történet azonban ma érdekes fordulóponthoz ért: Kim a Snapchaten posztolta a felvételt, amiben Taylor tisztán kivehetően egyetért a dal létezésével, és semmi kivetnivalót nem lát benne. A telefonos felvételen Kanye megkérdezi Swiftet, elérhető-e, majd felolvassa a dalszöveget, és többször rákérdez arra, rendben lesz-e vele emberileg.

»Nagyon király, hogy ezt megbeszéltük«” – mondja West, mire Swift reagál nevetve: »Tudom, ez egy fajta elismerés, amúgy!«.

Kanye erre azzal folytatta, hogy nagyon fontosnak tartotta Swift véleményét, mivel:

Nem akarok olyan rapet csinálni, amitől az emberek rosszul érzik magukat.

Swift erre azt felelte: „persze, írj olyan sorokat, amilyeneket gondolsz”. Ez azért is érdekes, mert kiadta a nyilatkozatát, amiben pedig nem tetszését fejezi ki az „I made that bitch famous” részre.

Nagyon örülök, hogy ezt mind elmondtad nekem. Ez nagyon kedves tőled.

– mondja Taylor, mire Kanye folytatja, igen, mert barátként tekintek rád, mire Swift: „oh, aw, köszönöm! És tényleg értékelem, hogy szóltál erről!”.

Ezután szó esett a virágokról, amiket West küldött számára a VMA-s incidens után, hogy mennyire tetszett neki, és kiposztolta az Instagramra, majd tovább taglalja azt, hogy teljesen rendben van a dal létezésével. A további felvételeket ezen a linken keresztül meg tudod nézni.

Azt gondolnánk, hogy ennyi elég volt Swift számára, hogy beismerje, tévedett, mikor meghazudtolta a rappert – ezt egyébként a bíróságra is akarta vinni, becsületsértésért, hogy a beleegyezése nélkül használták fel a nevét.

Swift szénája egyébként sem áll jól, hiszen miután Calvin Harris kiakadt nyíltan exbarátnőjére, hogy megpróbálta bemocskolni hátulról a hírnevét, ellepték a közösségi média oldalait különböző kígyó és kaki emojik, ezzel referálva arra, minek is tartják a sokak által álszentnek nevezett Swiftet. A dolog érdekessége, hogy Taylor nem bírta elviselni a véleményeket, és töröltette az Instagrammal az összes olyan megjegyzést, ami kígyó, patkány, vagy kaki hangulatjelet tartalmazott, így mára csak hűlt helye maradt ennek.

Ha ez nem lenne elég, kiírt most egy közleményt, amiben továbbra is tagadja, hogy ő egyetértett volna a dallal, ami sérti a karakterét, és a személyiségi jogait.

Twitteren ennek ellenére továbbra is trendel a „Kim Exposed Taylor Party”, avagy a „Kim végzett Taylorral buli” hashtag. Ez ellen jó barátnője, Selena Gomez szólalt fel, aki megkérdezte, miért nem használják a kommentelők valami fontosabbra a hangukat, mivel annyit ért el, hogy trend lett a Go To Sleep Selena, avagy a Menj aludni Selena hashtag, és számonkérték, hogy ő és a barátnője, Swift, miért nem szólaltak fel egyik merénylet ellen sem, vagy írtak akármit az USA-t érintő nagy problémáról, a BlackLivesMatterről, avagy a feketék élete is számít.

Link

Zendaya, aki rövid ideig tagja volt a Swift féle lány squadnak, több kommentet is bekedvencelt Swift ellen, kifejezve, mennyire nem ért egyet a hazugsággal. Demi Lovato bekövette emellett Calvin Harrist Twitteren, Katy Perry – akiről a Bad Blood dala szól Swiftnek –, kirakott egy röhögő gifet, míg Kendall Jenner sem maradt szótlan, posztolt egy kígyó emojit.

Többekben felmerült a kérdés, mikor Swift azt írta, karakterét sérti, hogy rapben ilyen szövegkörnyezetben használták, hogy ő mikor kért engedélyt arról, hogy dalt, néha albumokat írjon ex-pasiairól, akikből szép számmal akad – olyannyira, hogy erről külön Wikipedia-oldal létezik?

Mit érzett John Mayer, mikor megjelent a Dear John lejárató dal, miszerint kihasznált egy kislányt, vagy Styles, amikor brit akcentussal parodizálta a hívásait a Grammy-díjátadó színpadán, amiben szerelmét vallotta be, továbbá kiadott róla öt dalt, amiben az egyik a Style címet kapta? Az ő karakterük nem számít, mert férfiak? A feminizmus nem erről szól.

Taylor Swift Harry Stylesból csinál viccet nyilvánosan

Taylor exei, akik akkor élték hírnevük csúcsát, mikor Swift randizni kezdett velük:

– Sam Armstrong (középiskola)
– Brandon Borello (középiskola)
– Jordan Alford (középiskola)
– Joe Jonas 2008 július-október
– Lucas Till 2009 március-április
– Taylor Lautner 2009 augusztus-november
– John Mayer 2009 november - 2010 február
– Adam Young
– Cory Monteith 2010 április-május
– Jake Gyllenhaal 2010 október-december
– Eddie Redmayne 2011 október
– Zac Efron 2012 február
– Conor Kennedy 2012 július-október
– Harry Styles 2012 december - 2013 február
– Calvin Harris 2015 március - 2016 június
– Tom Hiddleston jelen

Pár, az  elmúlt évek során született Taylor Swift-slágerekből, amik az ex-kapcsolatairól szóltak, és elismerte, melyik, kihez köthető:

Should’ve Said No -» Sam Armstrong
Tim McGraw, Our Song, Fifteen -» Brandon Borello
Forever & Always, Last Kiss, White Horse, Holy Ground –» Joe Jonas
Better Than Revenge -» Camilla Belle (mivel Joe és közé állt)
Enchanted -» Adam Young
Back To December -» Taylor Lautner
Picture To Burn -» Jordan Alford
We Are Never Ever Getting Back Together, All Too Well, The Last Time –» Jake Gyllenhaal
Red -» Zac Efron
Dear John -» John Mayer
Out of Woods, Style, All You Had To Do Was Stay, I Whish You Would, Wonderland -» Harry Styles
Bad Blood -» Katy Perry
Begin Again -» Conor Kennedy
Mine -» Cory Monteith

Taylor emellett ahelyett, hogy arra használná fel hírnevét, hogy eltüntesse a rasszista, vagy éppen body-shamer kommenteket, letiltatja az oldalán a negatív hangulatjeleket, ezzel fenntartva az imázsát – emelte fel az egyik Twitterező a hangját.

„mi van azokkal az exekkel, akikről dalt írtál? Hol a beleegyezésük?”

Azt akarom, hogy Taylor exei összeüljenek, és írjanak egy dalt, We Are The World stílusban

„Első ember, aki azért lett híres, mert képmutató a telefonban”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek