Starity

Ilyen lesz a Vámpírnaplók utolsó évada

2016. július 26. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hosszú várakozásnak néznek elébe a Vámpírnaplók rajongói, ugyanis a sorozat majd csak október végén kerül képernyőre. VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

hirdetés
Ilyen lesz a Vámpírnaplók utolsó évada
Fotó: The CW

Tegnap számoltunk be arról, hogy a Vámpírnaplók készítői úgy döntöttek, ideje, hogy lezárást kapjon a 2009 óta futó széria. A történet Nina Dobrev távozása óta alacsonyan teljesít, aminek következtében csütörtökről péntekre tették át annak sugárzását, így várható volt, hogy már nem húzzák sokáig az alkotók.

A hétvégén megrendezésre került Comic-Conon került hivatalos formában is megerősítésre, hogy a jelenleg is készülő nyolcadik évad lesz az utolsó, így rövidesen végső búcsút kell vennünk kedvenc természetfölötti lényeinktől. Ám addig is összegyűjtöttünk 8 olyan tényt, amit már biztosan tudunk a folytatással kapcsolatban.

1. Az évad középpontjában Damon és Enzo megmentése áll

A hetedik évad fináljában szemtanúi lehettünk annak, hogy Damon (Ian Somerhalder) régi cimborája, Enzo (Michael Malarkey) megmentésére indul az Armory pincetermébe, nem számolva azzal, hogy az ott rejtőző gonosz őt is kelepcébe csalja szerelme, Elena (Nina Dobrev) hangjának segítségével. A fentiek fényében a két halhatatlan elveszíti az emberségét és minden érzését, ami így komoly problémát jelent majd a többieknek arra nézve, hogyan hozzák vissza őket az életbe.

2. Bonnie minden eddiginél jobban kétségbe esik

A Kat Graham által életre keltett karakter Damon és Enzo személyében a számára két legfontosabb férfit veszíti el: a legjobb barátját és a szerelmét, mindezek mellett pedig meg kell birkóznia varázserejének elvesztésével is, így súlyos letargiába süllyed.

3. Caroline és Stefan életébe boldog időszak köszönt be

Ahogy azt a hetedik évad végén láthattuk, Caroline (Candice Accola) istenhozzádot mondott Alaricnak (Matthew Davis), és végre ismét közel kerültek egymáshoz Stefannal (Paul Wesley). A széria producere, Julie Plec elmondta, hogy a nézők kis időre fellélegezhetnek majd, ugyanis boldog időszak köszönt be a pár életében, mielőtt újabb próbatétellel találnák szemközt magukat.

4. Alaric továbbra is képben marad

Attól függetlenül, hogy pontot tett Caroline-hoz fűződő kapcsolata végére, Alaric továbbra is képben marad, és igyekszik közvetlen viszonyt kialakítani exével ikerlányaik jólétének érdekében.

5. Új szereplőkkel bővül a stáb

Eltekintve attól, hogy a végéhez közeledik a Salvatore-testvérek története, az alkotók bedobnak néhány új karaktert a régiek közzé – ezzel is felkavarva az állóvizet. Az egyik ilyen újonc Kristen Gutoskie lesz, aki Alaric és Caroline lányainak dadáját alakítja majd, személyéből adódóan pedig bonyodalmakat hoz a szülők életébe; a másik pedig Demetrius Bridges lesz, aki Ric egyik gyakornokát kelti életre, de Allison Scagliotti feltűnésére is számíthatunk.

6. Elena valószínűleg visszatér

Olyasvalami ez, amiben mindketten egyetértettünk, amikor Nina meghozta a távozásával kapcsolatos döntését, és én ezt észben tartom. Idővel nyilván változhatnak a dolgok, ha a sorozat hosszabbra nyúlik, mint terveztük vagy ha kollektívan úgy döntünk, hogy idő előtt visszahozzuk Elenát. Véleményem szerint Nina nagyon érthetően fejezte ki magát, amikor arról beszélt, hogy mit is szeretne, hogy élete következő fejezete legyen, és nagyon jól halad afelé, hogy ezt meg is valósítsa. Lényeg a lényeg, hogy én ragaszkodom a tervhez, miszerint a sorozat legvégén visszahozzuk őt

– nyilatkozta korábban Julie Plec.

7. Caroline előreláthatóan hozzámegy Stefanhoz

Mindkét karakter hosszú utat járt meg a kezdetektől, ugyanakkor biztosan emlékszel még, amikor az első évad első epizódjában Caroline azt ecseteli Bonnie-nak, hogy mit sikerült kiderítenie a rejtélyes „új fiúról”, majd tréfásan hozzáteszi: júniusi esküvőt terveznek.

Tisztában vagyunk annak a mondatnak a pilot epizódban való létezésével, hiszen Caroline szándéka az első pillanattól kezdve kristálytiszta volt. Ez az utolsó évad, mi pedig nem szeretnénk semmit lezáratlanul hagyni, szóval meglátjuk [mi hozható ki belőle]

– nyilatkozta a producer.

8. Új értelmet nyer az első évad

A készítők az utolsó évad epizódjait egy-egy, az első évadban elhangzott sorról nevezik majd el – ezáltal nosztalgikus hangulatba hozva a nézőket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek