Starity

Öt hátborzongató „véletlen” a történelem során – II. rész

2016. július 30. 17:05   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Talán megannyi tragédia elkerülhető lett volna, ha az emberek figyelnek a jelekre, amik körbevették őket.

hirdetés

1. Madarat tolláról, embert barátjáról

Sztálin, Hitler és Ferenc József Bécsben lakott, egy időben. 1913-ban Sztálin és Hitler ugyanabban a parkban olvasgatott, egy kávézóba jártak és mindketten utálták Franz Josephet. Ennek ellenére, hogy ennyi közös tulajdonságot osztottak, sosem találkoztak. Mégis, ez a három ember körülbelül 80 millió ember haláláért felel.

2. Az elsüllyeszthetetlen nő

WikiPedia

Violet Jessop légiutaskísérő, nővér és valószínűleg vészmadár volt – márha hajókról beszélünk. Ott dolgozott a HMS olympic fedélzetén, amikor a Hawke-be ütközött, de akkor is a fedélzeten volt, amikor a Britannic aknába futott, és hiszitek vagy sem, a Titanic útján is részt vett. Ez volt a három eset, amikor hajózott, mind a három incidenst túlélte, a Titanic után viszont érhető módon kerülte az utazás ezen fajtáját.

3. Halálos építkezés

Archive Photos/Archive Photos

A Hoover-gát építése nem ment zökkenőmentesen, hiszen 96 ember életét vesztette a fizikai munka során, és összesen 112 haláleset köthető össze magával a projekttel. A sors nem volt kegyes a családdal, hiszen az utolsó munkás 13 évvel később, szintén december 20-án halt meg, aki ráadásul a földmérő fia, Patrick volt.

Az első áldozat 1922. december 20-án vesztette életét, mikor vízbefulladt, a neve J. G. Tierney, földmérő volt. 

A Hoover-gátat az emberiség egyik csodájának tartják, azonban több városi legenda szól arról, hogy az életüket vesztett munkások tetemét beépítették a falakba.

4. Beszédes rendszámtábla

Illusztráció

Ferdinánd gyilkossága az I. világháború kiváltó okat lett, 1914. június 28-án, azonban hordoz magával két furcsa véletlent. Az első, hogy majdnem nem történt meg, azonban egy kocsi Ferdinánd mögött felrobbant, így megakadályozta őket a továbbhaladásban. Ekkor a szerb terroristák, akik megálltak élelemért, felismerték a főherceget és lelőtték őt.

A második furcsaság, az Ferdinánd rendszámtáblája, ami AIII 118 volt. Az első világháború vége pedig 11/11/18 (1918. 11. 11.). A kör ezzel pedig lezárult.

5. Gonosz lelkitársak?

Hitler pontosan 129 évvel később született, mint Napoleon, ráadásul 129 évre rá kezdte meg a terroruralmát, mint ő. Mindketten megtámadták Oroszországot 129 év elteltével, és mindketten 129 év különbséggel lettek letaszítva uralmukról – ráadásul a magasságukban is egyeztek. Véletlen lenne?

Cikksorozatunk további részei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek