Starity

A Disney új animációs alkotása lekörözte a Jégvarázst

2016. november 25. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan hazánkban majd csak december 1-jétől kezdik vetíteni a mozik a Moana (itthon Vaiana) címen futó mesefilmet, külföldön máris hatalmasat tarolt.

hirdetés
A Disney új animációs alkotása lekörözte a Jégvarázst
Fotó: Disney

Az Egyesült Államokban november 14-én mutatták be a Disney legújabb animációs alkotását, ami nemcsak behozta, hanem magasan túl is szárnyalta a stúdió elvárásait. A Moana ugyanis megdöntötte a 2013 óta csúcstartó Jégvarázs hálaadási rekordját, ami azt jelentheti, hogy rövidesen a Disney legnézettebb mesefilmje lehet.

A Jégvarázs ugyanis három évvel ezelőtt 15.2 millió dollárt (~ 4.3 milliárd forint) hozott a készítők konyhájára a haláadás napi hétvégén, ezzel szemben a Moana 15.7 millió dollárral (~ 4.5 milliárd forint) gazdagította az alkotókat – de vajon sikerül megdönteni az öt nap alatt elért csúcsbevétel (93.4 millió dollár = ~ 26.5 milliárd forint) rekordját is? 

A Maui szigetén játszódó történet egyébként a nyári kalandok varázsát idézi a nézők emlékezetébe, így könnyebben elviselhetővé téve a lassan mínuszba forduló hőmérsékletet. A film sikere egyébként is borítékolható volt, hiszen a Jégvarázs és a Zootropolis készítői dolgoztak rajta, az eredeti szinkront pedig olyan sztárok közreműködésével készítették el, mint Dwayne Johnson, Nicole Scherzinger, Alan Tudyk, Rachel House, Jemaine Clement és a feltörekvő színésznő, Auli'i Cravalho.

via Just Jared

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek