Starity

A műanyag szívószálak használata ellen kampányol Adrian Grenier

2017. március 18. 10:10   |   Szerző: goldman

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Törtetők sztárja az óceánokba kerülő műanyag mennyiségét szeretné lecsökkenteni.

hirdetés
A műanyag szívószálak használata ellen kampányol Adrian Grenier
Fotó: briceferrestudio.com

Újabb környezetvéldelmi kampányhoz adta a nevét és arcát Adrian Grenier, aki ezúttal a műanyag szívószálak használata ellen emeli fel szavát.

Az idén márciusban megrendezett SXSW fesztiválon elindított StopSucking elnevezésű kampánnyal szeretnék visszaszorítani ezek használatát, melyek nagy része az óceánba kerülve veszélyezteti annak élővilágát, és a műanyagból készültek helyett inkább a papírból, vagy újrahasznosítható anyagokból készült szívószálak forgalmazását javasolják.

Adrian aggasztónak tartja a tényt, hogy csak az Egyesült Államokban 500 millió műanyagból készült szívószálat használnak el naponta, és ha ilyen ütemben halad a szennyezés, 2050-re már több műanyag lesz az óceánban, mint hal.

A színész által létrehozott Lonely Whale alapítvány a számítógépeket gyártó, valamint a tengerből kihalászott műanyag hulladékok újrahasznosítását is magára vállaló Dell-lel együttműködve szeretnék minél jobban lecsökkenteni az óceánba keülő szennyező anyagok mennyiségét.

A sztár az alábbi figyelemfelkeltő videóval vesz részt a kampányban.

SuckerPunch 051 from Strawless Ocean on Vimeo.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek