Starity

Kegyetlen gyilkosság, fájdalmas részletek – Dokumentumfilm készült Charles Mansonról

2017. március 18. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ABC csatorna tegnap mutatta be a világ egyik legismertebb sorozatgyilkosáról készült dokumetumfilmjét.

hirdetés

A hidegvérű gyilkost életfogytiglanra ítélték tetteiért

Talán nincs ember a Földön, aki ne ismerné a kegyetlen sorozatgyilkos, Charles Manson nevét, aki több tucat emberrel végzett fiatalsága idején, ereje teljében. A bűnöző kegyetlensége világszerte ismert, hiszen az 1960-as években még egy saját kis csapatot is kiképzett a gyilkolásra, akik amellett, hogy hirdették tanait, mindenben követték a „mestert”. Manson nevéhez több rémtett is köthető, ám a legismertebb Sharon Tate színésznő halála, akit brutális körülmények között, 26 éves korában mészároltak le – a szőke szépség halála idején nyolc hónapos terhes volt: se őt, se kisbabáját nem tudták megmenteni az orvosok. (Történetéről bővebben itt olvashatsz.)

Az ABC gondozásában elkészült dokumentumfilmben természetesen szó esik a fenti gyilkosságról is, ami az egész világot megrázta 1969-ben. A Los Angeles-i rendőrkapitányság egykori dolgozója, a ma már nyugdíjas Jerry DeRossa úgy számolt be a helyszínről, mint élete legtraumatikusabb élményéről, hiszen bár pályája során sok mindent megtapasztalt, semmi sem fogható ahhoz, mint a Polański-villában látott, ahol nemcsak Sharonnal, hanem szeretteivel is végeztek Mansonék.

A gyönyörű színésznő áldott állapotban volt, amikor brutális kegyetlenséggel lemészárolták

Minden kétséget kizáróan az volt a legdurvább gyilkossági helyszín, amit valaha láttam. Mindent vér borított

– elevenítette fel a történteket az ex-rendőr.

A dokumentumfilmben egyébként a tragikus körülmények között elhunyt színésznő családtagjai is megszólaltak a gyilkosság kapcsán – fájdalmuk még most, közel öt évtizeddel a gyilkosság után is süt szavaikból. Ami Mansont illeti, jelenleg 82 éves és a mai napig rács mögött van – legközelebb tíz év múlva, 2027-ben kérheti szabadlábra helyezését, de kétséges, hogy az időpontot megéri, ugyanis úgy tudni, hanyatlik az egészsége.

ABC Breaking News | Latest News Videos

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek