Starity

Zöld Elefánt, avagy lépjünk fel a Kék Bálna ellen!

2017. április 06. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

A Kék Bálna „játék” sokakat megbotránkoztatott, ám vannak, akik tenni is szeretnének ellene valamit: ők hozták létre a Zöld Elefánt kihívást.

hirdetés
Zöld Elefánt, avagy lépjünk fel a Kék Bálna ellen!

Korábbi cikkünkből már megtudhattátok, mi is pontosan a Kék Bálna nevezetű öngyilkos „játék”, de azt kevesen tudják, hogy indult egy egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ellenkampány, melyet a Zöld Elefánt névre kereszteltek.

A Zöld Elefánt egy tíz lépésből álló kihívás, mely segíti az embereket, erősíti a pozitív gondolkodást, és előtérbe helyezi az emberi kapcsolatok javítását. A kitalálója egy huszonéves magyar tanár, Balatoni József, aki korábban feltűnt az RTL Klub egyik játékában, az Egy perc és nyerszben is – nyereményét arra fordította volna, hogy osztályát kirándulni vigye, de sajnos üres kézzel távozott. Azóta több ezer követőre tett szert Facebook-oldalán, ahol vicces történeteket oszt meg követőivel, de néha komoly témák is terítékre kerülnek – így jött a Zöld Elefánt.

hirdetés

A kihívás brutális feladatok, és öngyilkosság helyett arra készteti a fiatalokat, legyenek kedvesek másokkal (és természetesen önmagukkal), örüljenek az élet apró szépségeinek, legyenek boldogok, és ne engedjék befolyásolni magukat.

Akkor ellenkampány indul...

– olvasható a Facebook-poszt elején, melyben ecsetelve vannak a kihíváson részt vevők feladatai.

A feladatok az alábbiak:

1. Naponta beszélgess pár szót egy olyan osztálytársaddal, akivel nem nagyon szoktál. Ha megismered, akkor lehet, hogy rájössz, valójában ő is ugyanolyan jó fej, mint a többiek.

2. Naponta mosolyogj rá az utcán, iskolában egy olyan emberre, aki szomorúnak látszik. Figyeld az emberek reakcióit, hogyan reagálnak erre!

3. Olvass és nézz meséket, olyanokat, amiket gyerekként szerettél. Hidd el, nem ciki, ha Tom és Jerry-t vagy Kisvakondot nézel 16 évesen, sőt. Én mind a mai napig nézem gyerekkorom meséit és jót szórakozom rajtuk. Akkor te miért ne tennéd?

4. Naponta segíts valamit otthon a szüleidnek: legyen ez a szemét levitele, a koszos ruha szennyestartóba tétele vagy akár egy finom szendvics készítése vacsorára. Hidd el, a barátaiddal is könnyebben elengednek ezután...

5. Rajzolj kicsi zöld elefántot egy papírlapra és add oda valakinek azzal a kívánsággal, hogy "Legyen szép napod!"

6. Amikor csak teheted, kirándulj, játssz a barátaiddal a szabadban. Nézzetek meg szép helyeket, szép épületeket. Közben pedig nevessetek, szórakozzatok! Ezek a boldog pillanatok nagyon sokáig megmaradnak az ember emlékezetében és könnyedén átlendítik a nehéz pillanatokat!

7. Kérj bocsánatot, ha valakit megbántottál! Ne őrizz haragot, ne fújj rá, hisz valaha jóban voltatok! És biztos, csak egy hülye félreértés, ami miatt összevesztetek. Amiatt meg felesleges fasírtban lenni!

8. Hallgass vidám zenéket, énekelj és ha kedved van, akkor táncolj az utcán, séta közben. Igen, lehet, hogy bolondnak néz valaki, de számít ez? Nem! Az a fontos, hogy te jól érzed magad és kiegyensúlyozott vagy!

9. Minden nap úgy feküdj le aludni, hogy elalvás előtt az ágyban felidézel egy olyan pillanatot, ami az adott napodban jó volt, vicces volt és boldogsággal töltött el! Hidd el, sokkal könnyebben és nyugodtabban alszol el és még az álmod is szebb lesz!

10. Ha ezeket mindet megtetted és megteszed naponta, akkor eszedbe sem fog jutni szomorkodni és mindenféle idióta, önmagadnak ártó kihívásokban részt venni, hisz kiegyensúlyozott leszel, boldog és barátokkal, örömteli pillanatokkal fognak telve a napjaid... Viszont azt se felejtsd el, hogy kamaszként és később felnőttként is természetes az, hogy néha rossz kedved van, mert ez az élet velejárója. Viszont csak rajtad múlik, hogy sajnáltatod magad, vagy nevetsz egyet a világ képébe és mész tovább, előre!

A kihívásban résztvevők erre az elefántra változtatják profilképüket a Facebookon

A Zöld elefánt egyre nagyobb népszerűségnek örvend, pedagógusok nyomtatták ki a feladatokat, és ragasztották ki iskolájukban, a gyerekek rajzolt zöld elefántokat adnak egymásnak, és a kihívás kitalálója hálás mindenkinek a segítségért. Segíts te is!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek