Starity

7 történet arról, hogyan változott meg a lottónyertesek élete

2017. június 18. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokan sokszor álmodoznak arról, mi lenne, ha egyszer nyernének a lottón, ám arra kevesen készülnek fel, hogy a nagy pénz nagy kihívás elé állítja őket... Cikkünkben megmutatjuk, hogyan alakult hét lottónyertes élete a nagy győzelem után.

hirdetés

Mickey Carroll

Nyert összeg: 10 millió font (~ 3 milliárd 418 millió forint)

2002-ben, a skót AKSD-nél kukásként dolgozó Mickey 10 millió fontot nyert a lottón, a pénz pedig annyira megrészegítette, hogy őrült költekezésbe kezdett: ékszereket vett magának, valamint egy 700.000 fontot (~ 239 millió forint) érő, medencével felszerelt luxusvillát, ahol óriási bulikat tartott. Egy este a barátaival kocsikázott, amikor acélgolóykat lőtt ki egy katapultból, és nem kevesebb, mint 32 autót károsított meg azokkal. Néhány évnyi pazarlás után Mickey kifogyott a vagyonából, és ingatlanjától is meg kellett szabadulnia – 100.000 fontért (~ 34 millió forint) adta el – ahhoz, hogy ki tudja fizetni tartozásait. Jelenleg újra kukásként dolgozik, emellett bútorok javítását vállalja. Saját bevallása szerint ennek ellenére sem bán semmit.

Mickey a győzelem utáni időkben és ma I Fotó: © Rex Features  

Karl Crompton

Nyert összeg: 11 millió font (~ 3 milliárd 760 millió forint)

Karl 1996-ban ütötte meg a főnyereményt, és rögtön médiaceleb lett belőle. Könnyű dolga volt a hölgyeknél, hiszen óriási vagyona mellé előnyös külső is társult, így igen kapós playboy-já lépett elő. Mickey-hoz hasonlóan sokáig ő is nagy lábon élt, valószínűleg vagyona felét elpazarolta, a maradékot pedig egy általa vásárolt ingtlanba fektette, és megduplázta pénzét. Később egyik volt osztálytársát vette feleségül, akivel ma is boldog házasságban él.

Karl a győzelme napján és ma I Fotó: © Rex Features  

David Ashcroft

Nyert összeg: 12 millió font (~ 4 milliárd 102 millió forint)

David 30 éves asztalos volt, amikor rámosolygott Fortuna 1997-ben, és Nagy-Britannia egyik legirigyeltebb férfijévé vált. Ennek ellenére ő megmaradt szerénynek – alig költött vagyonából. A pénzből vett egy teherautót magának a munkájához, valamint egy Mitsubishit, szüleit pedig lakókocsival örvendeztette meg, és elvégeztetett némi javítást a verandáján. Ugyan volt egy Ferrarija is, azt azonban a rokonainak ajándékozta. A titkos milliomos a mai napig visszafogott körülmények között él: 2013-as feljegyzések szerint a győzelme óta eltelt másfél évtizedben még lecseréltette házán az ablakait – ennyit költött összesen.

David, a milliomos, aki titkolja vagyonát I Fotó: © Reuters  

Brad Duke

Nyert összeg: 220 millió dollár (~ 58 milliárd 865 millió forint)

Az Egyesült Államok-beli Idahóból származó Brad már győzelme előtt is jó anyagi körülmények között élt, ugyanis a Gold Gym fitnessztermek franchise-ában öt üzletet is birtokolt. 2005-ben, miután nyert a lottón, megfogadta, hogy a pénzt megsokszorozza, és segít a rászorulóknak. Ígéretét betartotta, vállalkozásai virágzanak és sokat jótékonykodik. Ugyan a mai napig nem sikerült egymillió dollárra (~ 267 milliárd 570 millió forint) szert tennie – erre vágyott –, de nyereményét megduplázta, és amennyiben sikerül elérnie a kitűzött célt, könyvet tervez írni. Elmondása szerint helyesen szeretne cselekedni, és sikerének titkát szívesen megosztaná másokkal is.

Brad a győzelme napján I Fotó: © The lotto life  

Andrew J. Whittaker Jr.

Nyert összeg: 314 millió dollár (~ 84 milliárd 17 millió forint)

Amikor Andrew "Jack" Whittaker megnyerte a lottót, mindenki azt hitte, képes lesz jól bánni a pénzzel, hiszen saját vállalkozását akkoriban 17 millió dollár (~ 4 milliárd 548 millió forint) értékűre becsülték a szakemberek, ám a siker visszaütött. Jack nyereménye 10%-át jótékonyságra fordította, valamint vett egy autót és egy házat annak a boltosnak, aki eladta neki a győztes szelvényt. Belső démonai azonban a lottónyertes fölé kerekedtek – inni és szerencsejátékozni kezdett. Rengeteg pénzt eltapsolt, és ha ez nem lett volna elég, idővel a legszerencsétlenebb szerencséssé vált: először kiloptak 500.000 dollárt (~ 134 millió forint) az autójából; majd bankszámláit befagyasztották, mert valaki csekkeket hamisított a nevében. 2016-ban biztosítatlan háza leégett, ezen túl pedig nemcsak elvesztette vagyonát, hanem 1.5 millió dolláros (~ 401 millió forint) adósságba verte magát.

Jack a győzelme napján I Fotó: © Reuters  

Jane Park

Nyert összeg: 1 millió font (~ 342 millió forint)

Jane a legfiatalabb játékos a lottónyertesek történetében, ugyanis mindössze 17 évesen lett milliomos. Négy évvel később úgy nyilatkozott, hogy be kívánja perelni a lottó menedzsmentjét, mert győzelme óta folyamatosan szembe kell néznie az utálkozókkal, és testőrök nélkül ki se mer lépni a házából. Vallomása szerint az élete sokkal boldogabb és jobb lenne, ha soha nem gazdagszik meg.

Jane-nek félelmet és boldogtalanságot hozott a nyeremény I Fotó: © Rex Features  

Peter Lavery

Nyert össze: 10 millió font (~ 3 milliárd 418 millió forint)

Peter egyszerű buszsofőr volt, amikor megtudta, hogy nyert a lottón, és szerencsére jól alakultak számára a dolgok: számtalan vállalkozást alapított, melyek közül a legismertebb a Cooley Whiskey Lepárló, ami az első ilyen Belfastban az elmúlt 75 évben. A lepárló mellett azonban Peternek van még egy kóstoló terme és egy 200 férőhelyes étterme is.

Sokkal keményebben dolgozok, mint a lottónyeremény előtt, de boldog vagyok, és a lepárlóüzem egy újabb lottónyereménnyel ér fel számomra

– nyilatkozta Lavery.

Peter ma már sikeres üzletember I Fotó: © East News  

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek