Starity

Döntött a bíróság Taylor Swift szexuális zaklatási ügyében

2017. augusztus 15. 12:12   |   Szerző: Alysia

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Taylor Swift még négy évvel ezelőtt perelte be David Mueller-t, a rádiós műsorvezetőt, aki egy koncert előtti Meet&Greet találkozó során fogdosta meg az énekesnőt. Az esetről fotó is készült, amit az énekesnő szeretett volna eltitkolni, azonban a TMZ nem sokkal a történtek után közzétette a fotót.

hirdetés
Döntött a bíróság Taylor Swift szexuális zaklatási ügyében

A pereskedés tárgya az volt, hogy vajon Mueller az énekesnő engedélyével fogta-e meg Swift fenekét vagy sem.  Az énekesnő azóta harcolt az igazáért, miszerint ő "elhúzódott" a rádióstól, azonban ő nem hagyta ezt.

Tanúvallomást tett az eset kapcsán Swift egykori testőrnője, Greg Dent, aki szintén azt mondta, hogy látta, amint a DJ állítólag felemelte az énekesnő szoknyáját.

A lány mellett álltam, láttam őket egész idő alatt. Kétség sincs afelől, hogy láttam, ahogy Mueller benyúl Taylor szoknyája alá, de azt már nem tudom megmondani, hogy mennyi ideig volt ott a keze.

Fotó: Splash News

Mueller ügyvédje, Gabriel McFarland rácáfolt az esetre, és megpróbált azzal érvelni, hogy a fotó nem bizonyít semmi kellemetlen helyzetet az énekesnő számára, illetve az sem látszik, hogy esetlegesen a szoknyája alatt lett volna a keze.

Nem emelte fel a szoknyát. A szoknya vonala egyenes, nem fodrózodik, hanem tökéletesen illeszkedik.

A szóban forgó fénykép megvitatásával kapcsolatban - amely készítésekor az állítólagos molesztálás történt - hozzátette:

Nézzétek Miss Swift arcát. Most kérdezd meg magadtól, hogy ilyen arcot vág az, akinek éppen engedély nélkül megfogták a fenekét?

Az ominózus kép

A bíró elvetette a Denver-i székhelyű Swift ügyét Mueller ellen, mondván, hogy nem bizonyítható, hogy Swiftet molesztálták. Azonban később a tárgyalás folytatódott Taylor szexuális zaklatásának kapcsán, az énekesnőnek bizonyítania kellett, hogy tényleg az történt, amit ő mondott. Elmondta a bíróságnak, hogy számára megvetendő és rémisztő volt az eset, mondván, hogy a csupasz testéhez tapadt, miközben ő elhúzodott a rádióstól. 

Egy határozott megragadás volt. Nagyon sokáig fogott.

Taylor édesanyja, Andrea Swift azt mondta a bíróságnak, hogy a lányát lelkileg tönkretette a Mueller incidens.

Fotó: Reuters

Végül a bíróság döntésére hosszú éveket kellett várni, de a denveri bíróság a múlt héten végre meghozta az ítéletet. Az esküdtek Swift igaza mellett döntöttek. Az énekesnő mindenkinek köszönetet mondott, aki hitt benne és segített neki az elmúlt években az ügy kapcsán, és megígérte, hogy a jövőben anyagi támogatásával segíteni szeretne több szexuális bántakmazás áldozatait segítő szervezetet.

Az énekesnő megkapja az 1 dolláros kártérítést, amit jelképes összegként jelölt meg, hisz elmondta, hogy számára azt volt a fontos ebben a perben, hogy erkölcsileg igaza legyen, és példát mutasson azon nők számára, akik hasonló dolgot éltek már át életük során vagy éppen élnek át ma is.

Az esküdtek nem csak Swift ügyében döntöttek a múlt héten, ugyanis annak idején Mueller 3 millió dollárért perelte be az énekesnőt és családját, illetve a rádió -ahol korábban dolgozott - vezetőjét is, mert véleménye szerint tönkretették a karrierjét. Az esküdtek nem adtak igazat a férfinek, mivel nem bizonyított tény, hogy az események közrejátszottak volna a kirúgásában. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek