Starity

A Counterfeit nyerte az AIM 2017-es legjobb élő fellépésért járó díját

2017. szeptember 06. 06:06   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jamie Campbell Bower együttese igazán boldog lehet, hiszen eddigi rövid pályafutásuk alatt máris sikerült egy díjat bezsebelniük.

hirdetés
A Counterfeit nyerte az AIM 2017-es legjobb élő fellépésért járó díját

Hogy mi is az az AIM? Egy 1999-ben létrehozott kereskedelmi szervezet, amely kollektív hangot biztosít az Egyesült Királyág független zenei iparának. Az AIM több, mint 800 tagvállalatot képvisel a világ legnagyobb és legismertebb lemezgyártó cégeitől, a legkisebb indulóktól kezdve az egyedi művészeken át, akik először adják ki a saját zenéiket. Az AIM előmozdítja ezt az izgalmas és változatos szektort világszerte és számos szolgáltatást nyújt a tagoknak, lehetővé téve a tagvállalatok növekedését, új lehetőégek megragadását és új piacokra való bejutást.

Tagok

Az Egysült királyság független zenei szektora a világ legizgalmasabb és legnépszerűbb zenéjét állítja elő és óriási mértékben járul hozzá az ország gazdaságához. Az AIM 800-nál is több tagja minden zenei műfajban, és az Egyesült Királyság minden egyes részén megtalálható. Ők egy vibráló, vállalkozó kedvű és sokszínű csoport, akikben egy közös dolog van: először adnak ki zenét.

Az AIM felügyel egy olyan szektort, aminek a művészei követeltek a legutóbbi tíz Mercury Music Díj közül hatot és rendszeresen az összes brit művészi album-díj 30%-át (ezüst, arany, platina). Olyan művészek nevei szerepelnek már a listán, mint Adele, Amadou and Miriam, az Arctic Monkeys, Bon Iver, Björk, Caro Emerald, a Franz Ferdinand, a Friendly Fires, Grimes, Netsky, a Radiohead, a Roots Manuva, a Röyksopp, a The Prodigy, a Queens of the Stone Age, a The Strokes, a The Walkmen, a The White Stripes és rengeteg másik előadó. 

Testületünk

Az AIM igazgatótanácsát a tagok demokratikusan választják és rendszeresen forgatják annak érdekében, hogy mindig legyen egy friss és jól ismert csoportja a tapasztalt szakembereknek, akik az AIM-et vezetik. Az AIM igazgatótanácsa havonta találkozik, hogy megvitassák a független zenei szektort érintő kérdéseket, és az AIM számos tevékenységét és kezdeményezését. 

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy rendelkezésünkre áll egy tagsággal rendelkező és a tagokra reagáló testület. Az is fontos számunkra, hogy az igazgatótanács képviseli a szélesebb tagságot és örömmel vesszük észre, hogy az igazgatósági tagok nagy- és kisvállalatokból, az Egysült Királyság különböző részeiből és az összes zenei műfajból származnak. Az életkorok, az etnikumok és a két nem közötti különbségek is kiterjednek.

Június 14-én indított el a musicindie.com egy szavazást, ahol rengeteg előadóra lehetett szavazni többféle kategóriában. A 2015-ben alakult londoni punk-rock együttes, a Counterfeit is azon szerencsések közé tartozott, akik jelölést kaptak mégpedig Legjobb Élő Szereplés kategóriában. A srácok már biztos nagyon izgatottak voltak, ám a jelölés óta minden figyelmüket a maradék turnéállomásokon és a fesztiválokon való helytállások kötötték le, ahol az idén megjelent Together We Are Stronger című debütáló nagylemezüket mutatták be Európa-szerte. A díjátadót megelőzően éppen Velencében töltöttek el pár napot a Tiffany and Co. és a The Fashionable Lampoon jóvoltából, ahol szintén igen látványos koncertet adtak.  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek