Starity

Ezek a dalok kerültek fel a Nightwish legújabb válogatásalbumára

2018. január 05. 18:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2016-ban ért véget a Nightwish turnéja, majd a csapat jól megérdemelt pihenését töltötte, idén márciusban azonban visszatérnek a rivaldafénybe.

hirdetés

Mint ismeretes, a Nightwish az idei évre datálta visszatérését, ezzel együtt két válogatásalbumot dobnak piacra, melyek a Decades elnevezést kapták, és amelyek felölelik a csapat két évtizedes munkásságát. A lemezen a már jól ismert szerzemények kerültek elhelyezésre, de fellelhető rajtuk a Nightwish című dal is, amely végül a zenekar nevét is ihlette egyben, és amelyet a még három fős fiatal zenészek (Tarja Turunen, Tuomas Holopainen, Emppu Vuorinen) vettek fel 1996-ban.

A formáció az elmúlt időkben sok mindent megélt már, többek között két énekesnő is távozott frontjukról Tarja (2005), és Anette Olzon (2012) személyében, de 2014-óta a dobok mögött is csere történt, így az új ütősük Kai Hahto lett, akivel már 2011-ben is együtt dolgoztak. A finnek mintegy tisztelegve eddigi munkásságuk előtt, kiválasztották a legjobban sikerült dalaikat, amelyek nem csak a már fent is említett korongon kaptak helyet, de vélhetően a turné során is elhangzanak majd, immár a harmadik énekesnőjük hangjával.

Maga a kiadvány egyébként március 9-én kerül megjelenésre, a turné során pedig novemberben Magyarországra is ellátogat a szimfonikus metál nagyágyúinak számító metálzenekar.

Íme a dallista:

CD1

  1. The Greatest Show On Earth
  2. Élan
  3. My Walden
  4. Storytime
  5. I Want My Tears Back
  6. Amaranth
  7. The Poet And The Pendulum
  8. Nemo
  9. Wish I Had An Angel

CD2

  1. Ghost Love Score
  2. Slaying The Dreamer
  3. End Of All Hope
  4. 10th Man Down
  5. The Kinslayer
  6. Dead Boy’s Poem
  7. Gethsemane
  8. Devil & The Deep Dark Ocean
  9. Sacrament Of Wilderness
  10. Sleeping Sun
  11. Elvenpath
  12. The Carpenter
  13. Nightwish (demo)
A kiadvány borítója

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek