Starity

Tuomas Holopainen: „Az Auri kaput nyitott a Nightwish felé”

2018. február 20. 17:05   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Köztudott, hogy a Nightwish mellett Tuomas a feleségével alapított projekten is keményen dolgozik. Ám bevallása szerint volt idő, amikor úgy érezte, hogy az egyik csapatnak talán nincs jövője.

hirdetés
Tuomas Holopainen: „Az Auri kaput nyitott a Nightwish felé”
Fotó: Inka Soveri

Tuomas és Johanna Holopainen tavaly jelentették be, hogy korábbi projektjük, a Troy Donockley-vel közösen alapított Auri újra aktív, sőt, idén piacra is dobják első, saját magukról elnevezett nagylemezüket. A trió története 2011-ben fogalmazódott meg, aminek megalapozója az Aphrodite Rising című dal volt. A formáció végül háttérbe szorult, hiszen Tuomas és Troy a Nightwish akkori korongjával volt elfoglalva, Johanna pedig szólómunkásságára fókuszált.

Tavaly azonban a Nightwish szünetet tartott, így eldöntötték, hogy elérkezett az Auri ideje. A finn-angol zenészek egyébként már teljes egészében lerántották a leplet az ősszel megjelenő kiadványról, melynek alapköve az Alice Csodaországban című könyv. Nemrégiben pedig már fültanúi lehettünk a Night 13 névre keresztelt szerzeménynek is, mely nótához kisfilmet is forgattak.

Tuomas a közelmúltban adott interjút a finn Kaaos TV-nek, melyben nem csupán új zenekaráról mesélt, hanem arról is, hogy volt idő, amikor úgy gondolta, a Nightwishnek talán már nincs jövője:

Sok minden változott. Az Endless Forms Most Beautiful megjelenése után úgy éreztem, mintha vákuumban élnék. Nagy ürességet éreztem. Nem voltam kétségbeesve és boldogtalan sem voltam, hiszen minden jó úton haladt. Véleményünk szerint pedig az eddigi legjobb albumot tettük le az asztalra, különösen a lemez utolsó dala, a The Greatest Show On Earth lett a legjobb, ami egyfajta mérföldkőnek számít a dalszerzésem szempontjából. Azt hiszem, hogy ezért éreztem magam úgy-ahogy, és ezért fel kellett tennem magamnak a kérdést: »Van-e még olyan történet, amit a Nightwish el tudna mesélni?«

– kezdte, majd így folytatta:

Ez az érzés 18 hónapig tartott, majd szeptemberben befejeztük az Auri lemezét. Magam sem tudom megfelelően elmagyarázni, de az Auri megnyitotta a kaput afelé, hogy újra Nightwish-dalokat tudjak írni. Amikor meghallgattam az Auri elkészült albumát, szabadnak és mérhetetlenül boldognak éreztem magam, és ez inspirálta a Nightwish-dalok készítését is. A két projekt ugyanarról a tőről fakad, s ezáltal tökéletesen kiegészítik egymást.

– mondta, mintegy megválaszolva azt, hogy a rajongóknak miért kell 2020-ig várniuk az új Nightwish-albumra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek