Starity

Gal Gadot eljátszhat egy másik csodanőt is

2018. augusztus 07. 15:03   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy gyönyörű, magyar származású mozicsillag-feltalálót játszhat el talán egy új sorozatban.

hirdetés
Gal Gadot eljátszhat egy másik csodanőt is
Fotó: instagram.com/gal_gadot

A Variety értesülései szerint a Wonder Woman sztárja, Gal Gadot közel jár ahhoz, hogy szerződést kapjon a Showtime sorozatára, amely Hedy Lamarr életéről és karrierjéről szól majd.

A Bécsben, 1914-ben született Lamarr apja bankár, anyja Budapestről származó zsidó zongorista volt. A rendkívül intelligens kislány kiválóan zongorázott, és tíz éves korára már négy nyelven beszélt.

Első férje egy bécsi fegyvergyáros volt, akitől Londonba szökött, majd végül az USA-ban telepedett le. Szerződést kötött a Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdióval, és generációja egyik leghíresebb filmcsillagává vált. Divatba hozta a középen elválasztott, barna hajat és a különböző fejfedőket. Olyan filmekben játszott, mint a Sámson és Delila, az Olajváros és a Jöjj, élj velem!

Emellett ünnepelt feltaláló is volt, aki a második világháború idején George Antheil zeneszerzővel feltalálta az egyidejű frekvenciaváltást, hogy segítse a szövetségeseket a rádióvezérelt torpedók irányításában. Végül 1962-ben használta néhány hadihajó a továbbfejlesztett technológiát. Manapság az egyidejű frekvenciaváltást a mobiltelefon-rendszereknél és a bluetooth-kapcsolatoknál használják.

Hedy Lamarr 2000-ben, 85 évesen Floridában halt meg. 2014-ben felvették a Nemzetközi Feltalálók Hírességek Csarnokába. Díjat is neveztek el róla, amelyet a híradástechnika területén dolgozó nőknek adományoznak.

A sorozat a hírek szerint miniszéria lesz, a Showtime egyelőre bővebben még nem nyilatkozott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek