Starity

Mi történt vele? Alyson Stoner kopaszra borotválta a fejét

2019. február 14. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznő besokallt és végre megnyílt azzal kapcsolatban, mi mindent történt vele az elmúlt években.

hirdetés

Fotó: Instagram

Alyson Stoner mindössze kilencéves volt, amikor feltűnt Missy Elliot Work It című dalának kisfilmjében, ezt követően pedig tucatjával érkeztek hozzá az ajánlatok. Már gyerekként olyan sikerfilmekben játszott, mint a Tucatjával olcsóbb vagy a Step Up, később pedig a Disney csatornához szerződött a Rocktábor sztárjaként.

Tinédzserkorára már szinte veteránnak számított a szakmában, ám a rengeteg munka igencsak rányomta bélyegét az egészségére és a mentális jóllétére – a stresszes életmódnak köszönhetően szorongás alakult ki nála, amivel egybefüggően folyton heves szívdobogástól szenvedett, elkezdett hullani a haja, ráadásul rohamok is gyötörték. Ha mindez nem volna elég, nehézséget jelentett neki a szocializálódás, nem találta a közös hangot kortársaival, ami szintén megnehezítette az életét. Később anorexiás lett, amin tovább rontott a bulimia.

A most 25 éves színésznő bevallotta, volt, hogy nem kapott meg bizonyos munkákat cingár külseje, beesett szemei miatt, melyet túlhajszoltságának javára lehet írni. Közölték vele ugyanis, hogy segítségre van szüksége, menjen haza, szedje össze magát. 2011-ben kórházba került, ekkor kapott először szakszerű segítséget étkezési zavaraihoz.

Fotó: Instagram

Már ezt megelőzően is szerettem volna segítségért folyamodni, de a beosztásom nem tette lehetővé számomra. Szükségem lett volna, hogy kórházba menjek és kezeltessem magam, de előbb be kellett fejeznem az általam már korábban megkezdett projekteket. Abban a pillanatban, amikor lejárt a szerződésem, közöltem a családommal, hova megyek. Tudták. Körülöttem mindenki tudta

– magyarázta Stoner, aki később, miután elhagyta a rehabot, folyton azt kérdezgette magától, mennyit is áldozhat az egészségéből a karrierje oltárán.

2018-ban aztán a Teen Vogue hasábjain keresztül hozta nyilvánosságra, hogy nemcsak a férfiakhoz és nőkhöz vonzódik, hanem mindenkihez tekintet nélkül arra, minek is címkézik fel magukat az emberek. Bár a színészkedéssel továbbra sem hagyott fel, napjainkban a zene felé fordult – jelenleg független előadóként adja ki szerzeményeit, legutóbbi dala Stripped Bare címmel jelent meg, szerdán érkezett kisfilmjében pedig már szinte kopasz fejjel láthatjuk őt.

Az, hogy megszabadultam a hajamtól, a mentális egészségemet és az önbizalmam építését szolgálja, nem pedig önpusztításként kell értelmezni

– nyilatkozta Alyson, új dala kapcsán pedig ekképp fogalmazott:

Azt szeretném, ha a rajongóim elmerülnének benne, megtalálnák önmagukat ebben a történetben és azt a saját javukat szolgáló fegyverként használnák. Szeretném, ha tudnák, nagyon hálás vagyok a támogatásukért, a velük való eszmecseréket pedig értékesnek tartom, közel állnak a szívemhez. Kérlek, továbbra is osszátok meg velem a történeteiteket, azt szeretném, ha együtt tovább fejlődhetnénk és valós hatást gyakorolhatnánk egymás életére.

Fotók: Storm Santos

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek