Starity

Hogyan változtak a sminktrendek az elmúlt egy évben? Ezekre figyelj!

2019. március 09. 14:02   |   Szerző: egridora

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Úgy tűnik, a divatguruk megtanultak tökéletesen kontúrozni, megtalálták a tökéletes vörös rúzsokat és a macskaszemhúzás is gyerekjáték számukra. El kell, hogy keserítsünk titeket, ezek a trükkök idén nem lesznek a leghasznosabbak, ugyanis sokat változik a smink világ. A partisminkek is átalakulnak. Megmutatjuk, hogyan kövesd a sminkszabályokat, ha élen akarsz járni a trendi lányok között.

hirdetés
Hogyan változtak a sminktrendek az elmúlt egy évben? Ezekre figyelj!
Fotó: © Behati Prinsloo Levine / instagram © NikkieTutorials / instagram

1. Kontúr helyett pirosító

© Jonas Gustavsson / Sipa USA / East News   © Pixelformula / SIPA / EAST NEWS  

A divatdiktátorok megálmodták, hogy az erős kontúrok már nem számítanak menőnek, helyette a pirosító jött újra divatba. Neked még nincs? Ideje felkeresni a drogériákat.

2. A naturalista smink

© Pixelformula / SIPA / Sipa Press Russia / East News   © Jose Corella / instagram  

 A következő változás a textúrákban lesz. 2019 mottója a természetes arc. A láthatatlan smink makulátlan bőrt igényel, így az alapozókat félreteheted, de a megfelelő hidratálásra, arcápolásra fontos odafigyelned. Picit lehet csalni a szemeknél: ha háromféle szemhéjpúdert használsz, kiemelheted a szemed. Belülről haladj kifelé, tehát belül világos, majd a széleken cicaíven sötétedik.

3. Semmi ajakkiemelés

© NPA/The Grosby Group / EAST NEWS   © Vanessa Hudgens / instagram  

Az ajkak alakja valódi forradalmon megy keresztül 2019-ben. A sminkmesterek arra törekszenek, hogy a köztudatba véssék, hogy nincs semmi baj a természetességgel, nem kell kozmetikusnak vagy plasztikai sebésznek közbeavatkoznia. Éppen ezért ez az év arról fog szólni, hogy abbahagyd az ajak kontúrozását és felejtsd el az Angelina Jolie-effektet.

4. A bőr finom ragyogása

© Behati Prinsloo Levine / instagram   © NikkieTutorials / instagram  

A 2018-as év a túlzott highlitghterek éve volt. A lányok divatos kiemeléseket hoztak létre az arukon, amit szinte az űrből is lehetett látni. A következő évben a maszkmesterek korrigálják ezt a szépségbakit és arra törekszenek, hogy az arc minél üdébb legyen és természetes fényében ragyogjon.

5. Matt árnyjáték a nedves hatás helyett

© badgalriri / instagram   © Hung Vanngo / instagram   

A 2019-es smink abszolút nem lesz unalmas. Emlékszel arra a szabályra, hogy vagy a szemed vagy a szád hangsúlyozd a sminkelés során? Nos, ebben az évben a szem lesz a hangsúlyos. Mégpedig a matt hatás a fényes helyett.

6. Átlagos, mindennapi smink az Instagram-smink helyett

Nem kell drasztikusan precíz vonalakat húznod, nem kell erősen kontúroznod. A sminkmesterek jóval nagyobb szabadságot adtak neked.

7. A barna rúzs hatalomra tör

A 90-es években menő barna rúzs visszatér a divatba maga mögé utasítva a rózsaszín, bor, nude árnyalatokat. Csakúgy, mint a vörös rúzsnál, ennél a színnél is meg kell találni, ami leginkább passzol a bőröd tónusához,

8. Az alsó szempillavonal kiemelése újra trendi

Sokan emlékeznek arra az időre, amikor a kozmetikai cégeknek csak fekete, szürke, barna szemceruzájuk volt. Most a szivárvány minden színéből lehet válogatni, sőt akár fehér, bézs hatást is el lehet érni az egyes termékekkel. 2019-ben az elfeledett trend: az alsó szempillavonal kiemelése tér vissza a divatba,

Via Brightside

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek