Starity

10 sztár, aki drasztikusan megváltozott egy szerep kedvéért

2019. október 10. 20:08   |   Szerző: Four

Embert próbáló diéták, megfeszített edzések, vagy mostoha körülmények jellemezték ezeknek a színészeknek a forgatásait.

hirdetés

1. Natalie Portman

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Loja Café Nerd (@lojacafenerd) által megosztott bejegyzés,

 

A színésznő a 2010-es Fekete hattyú című filmben egy megfelelési kényszeres balerinát alakított. A szerep kedvéért Portman minden nap nyolc órát gyakorolt, és tíz kilót fogyott a végére. A kemény időbeosztás és az állandó diétázás rányomta a bélyegét a színésznő kedélyállapotára, ráadásul egy bordája is elmozdult egy bonyolult mozdulat során. Natalie úgy nyilatkozott a felkészülésről, hogy "voltak esték, amikor szó szerint úgy érezte, a halálán van."

2. Leonardo DiCaprio

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Common Sense Productions (@commonsense.productions) által megosztott bejegyzés,

 

A színész igencsak megszenvedett a 2015-ös A visszatérő című filmért kapott Oscar-díjért. Hónapokon keresztül forgatott a Sziklás-hegységben, és elmondása szerint legalább harminc-negyven olyan szituációt fel tud sorolni, amely iszonyatosan próbára tette. Így mesélt róla:

Ki-be mászkáltam befagyott folyókba, állati tetemekben aludtam, arról nem is beszélve, hogy miket ettem a forgatáson. Folyamatosan jéghidegben dolgoztunk, a hipotermia határait feszegetve. Ha egy macskának kilenc élete van, akkor én bizony elhasználtam egy párat.

3. Anne Hathaway

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soltando a prosa (@soltandoaprosa) által megosztott bejegyzés,

 

A 2012-es Nyomorultak forgatása igen nagy hatással volt a szép színésznő megjelenésére: beleegyezett ugyanis, hogy teljesen megváljon hosszú, sötétbarna tincseitől és kopaszra borotválta fejét. Több, mint tíz kilót fogyott Fantine szerepéért, ráadásul borzasztó lelkiállapotba kellett helyezkednie minden alkalommal a forgatáson. De megérte a nehéz órákat a munka, ugyanis Anne elnyerte a legjobb női mellékszerepért járó Oscar-díjat.

4. Charlize Theron

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#aileenwuornos #monster2003

(@knowoi) által megosztott bejegyzés,

 

A szép szőke színésznő a felismerhetetlenségig elcsúfíttatta magát, hogy 2003-ban tökéleteset nyújthasson a sorozatgyilkos Aileen Wuornos szerepében. A rém című filmért Charlize műfogsort viselt, műtetoválásokkal festette be a testét, leborotválta a szemöldökeit és megritkíttatta a haját - majd úgy kiszőkíttette, hogy teljesen tönkrement. Ezért a szerepért is járt az Oscar-díj.

5. Jamie Foxx

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sean Davis (@mrdavis_03) által megosztott bejegyzés,

 

Nagy fába vágta fejszéjét a színész, amikor a legendás Ray Charles életéről szóló filmben főszerepet vállalt. És hogy kellően élethű legyen, a forgatáson műszemhéjakat helyezett fel a szemére, amelynek következtében rendszeresen pánikrohamokat kapott. "Képzeld el, hogy a szemed teljesen le van ragasztva napi tizennégy órában. Igazi börtönbüntetés." - mesélte a férfi.

6. Daniel Day-Lewis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MyWorldMyWay❤ (@myw_myw) által megosztott bejegyzés,

 

A háromszoros Oscar-díjas színész híres arról, hogy ha szerepet vállal, akkor mindent felad a karakter érdekében. Az utolsó mohikán kedvéért kenukat épített és hónapokig az erdőben élt, A lét elviselhetetlen könnyűsége miatt autodidakta módon megtanult cseh nyelven, az 1989-es A bal lábam-ban pedig egy agyi bénulásban szenvedő férfit alakított. A forgatás során nem hagyta el egyszer sem kerekesszékét és a statiszták etették kanállal. A karakter féloldalas testtartását is annyira átvette, hogy két bordája is eltört emiatt. 

7. Chris Hemsworth

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just tried a new diet/training program called "Lost At Sea". Wouldn't recommend it.. #IntheHeartoftheSea @zocothebodypro

Chris Hemsworth (@chrishemsworth) által megosztott bejegyzés,

 

A 2015-ös A tenger szívében című filmhez igazán nagy átalakulást vállalt Hemsworth. A korábban Thor-t alakító színész 500 kalóriát ehetett csak naponta, és állandóan mérte magát, míg el nem érte a kívánt külsőt. A végére pedig már kollégáival egymással versenyeztek, hogy ki a soványabb, mint a szupermodellek.

8. John Krasinski

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Daily John Krasinski (@daily_john.k) által megosztott bejegyzés,

 

Jelentős testi változásokon ment keresztül John Krasinski is, aki a 13 óra: Bengázi titkos katonái című filmben alakított nagyot. A film az amerikai konzulátust ért támadást dolgozza fel, amely 2012-ben történt, Líbiában. Krasinski emondása szerint több kollégájával együtt rendkívül megerőltető edzéseken vettek részt, hogy felkészüljenek a filmre. A színészeket volt tengerészgyalogosok edzették: "Rengetegféle fegyvert megtanultunk kezelni, és azt is, hogyan lopakodjunk egy helységben világítás nélkül, illetve hogyan manőverezzünk égő épületekben. Mindenféle edzést kipróbáltunk, ami fizikailag iszonyatosan megerőltető volt." - mesélte a színész. 

9. Christian Bale

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Estro fuvkin' Wells (@estrowells) által megosztott bejegyzés,

 

Ha valaki, akkor ő mestere az extrém súlyfelszedésnek- illetve leadásnak. Ahányféle karaktert kap az Oscar- és Golden Globe-díjas színész, annyiszor igazítja a rendezők elképzeléseihez testsúlyát. A 2001-es Amerikai pszichóban nyújtott karakteréhez például úgy edzett, mint egy őrült, és nagyon szigorú diétát tartott, egyetlen elhajlást sem engedett meg magának. Így pedig fantasztikusan kidolgozott testalkatot kapott. Aztán 2004-ben A gépészben például egy elképesztően sovány gyári munkást alakított, a felkészülés során pedig testsúlyának egyharmadát elvesztette. Fekete kávén, napi egy almán és egy tonhalkonzerven élt a színész, aki elmondása szerint nem találja megerőltetőnek, ha nem kell ennie. De az sem okozott neki gondot, ha pocakot kellett eresztenie: a 2013-as Amerikai botrányban igencsak meghízott, mert mindent megevett, ami a keze ügyébe került. Sajtburgert, fánkot, és óriási reggeliket kebelezett be a szerep kedvéért.

10. Demi Moore

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@cineshollywood által megosztott bejegyzés,

 

Az ikonikus G.I. Jane-t megformáló színésznő is rengeteget szenvedett az áhított szerepért: őt is volt tengerészgyalogosok edzették, és nem is nagyon hagyta, hogy dublőrök helyettesítsék a veszélyes helyzetekben. Ráadásul kopaszra borotválta a fejét, hogy még autentikusabb legyen. 

via Vogue

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek