Starity

Grace Kelly, a klasszikus szépség és elegancia megtestesítője

2020. január 08. 06:06   |   Szerző: Four

Hercegnő, színésznő, múzsa és örök jelképe a stílusos nőnek - de hogy lett az egyszerű lányból világsztár?

hirdetés

Habár Garce Kelly színészi karrierje csak öt évig tartott, ezalatt az idő alatt Alfred Hitchcock múzsája lett, tizenegy filmet forgatott, két Golden Globe- és egy Oscar-díjat is kapott. A színésznő tehetsége és stílusa megkerülhetetlenné vált a film- és divatiparban is. A rajongók egyszerűen imádták Kelly visszafogott mégis szexi stílusát, és azt, hogy folyamatos találgatás övezte szerelmi életét.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Polished Vintage (@polished.vintage) által megosztott bejegyzés,

 

Grace karrierje csúcsán mégis feladta a színészkedést, hogy III. Rainier monacói herceg felesége lehessen. Ugyan később szeretett volna visszatérni a szakmába, "logisztikai okok miatt" végül elhalasztották a színésznő forgatását (sokan úgy tartják, a herceg egyszerűen nem akarta, hogy Kelly színésznőként dolgozzon). Attól függetlenül azonban, hogy már nem Hollywoodban élte életét, megjelenése minden alkalommal ugyanolyan hatalmas eseménynek számított. 

Menyegzőjén például 600 ember vett részt, és élő közvetítésben adták. Menyasszonyi ruháját 30 ember hat héten keresztül varrta, különleges odafigyeléssel a vintage csipkebetétre. A ruha azóta fogalommá vált, Kate Middleton például inspirációul használta saját esküvőjén

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@vintagexheartt által megosztott bejegyzés,

 

De mégis mi volt Grace Kelly titka, amelynek segítségével az 1950-es évek egyik divatikonjává vált? Sohasem volt hivalkodó, az egyszerű, letisztult szabású szetteket kedvelte. A színésznőt sokszor az 'old Hollywood' csillogó, titokzatos világával azonosították, valószínűleg azért, mert macskaügyességgel táncolt a tip-top, makulátlan külső és a csipetnyi flörtölő merészség határán.Gyakran "jéghercegnőnek" nevezték hófehér bőre, világos haja és tartózkodó személyisége miatt, amelybe a herceg is azonnal beleszeretett. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BeIconicIT (@beiconicitalia) által megosztott bejegyzés,

 

De ha Kelly egyszerű, hétköznapi ruhatárát nézzük, akkor is ugyanez a minimalizmus volt jellemző rá: szerette az egyszerű caprinadrágokat és ingeket - de mindezt csakis tökéletes szabással. A ceruzaszoknya-kiskabát kombinációt pedig egyenesen "a dolgozó nők egyenruhájává tette". 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Outfit Of The Day MK (@ootd.mk) által megosztott bejegyzés,

 

A monacói hercegnő munkásságáról muszáj megemlíteni, hogy házassága után renegeteget foglalkozott jótékonysági tevékenységgel, több nonprofit szervezet működött a támogatásával, amely gyermekek mentális és fizikai egészségével foglalkozott. Továbbá elkötelezett támogatója volt a monacói művészeknek is. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cinema.dolly (@cinema.dolly) által megosztott bejegyzés,

 

1982-ben vezetés közben agyvérzést kapott, amelynek következtében elvesztette a kontrollt járműve fölött, és autóbalesetet szenvedett. A hercegnőt kórházba szállították, de nem élte túl a tragédiát, 52 éves korában hunyt el.

via Collegefashion

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek