Starity

Tudtad, hogy a sztárok is imádják ezeket az extrém progikat?

2020. február 29. 00:12   |   Szerző: Starity

Végre itt a kellemes tavaszi idő, amikor virágba borul a lugas, rügyeznek a fák, az emberek szeretnek esténként nagyokat sétálni a városban, kiülni a teraszra egy jó bor társaságában, hétvégén pedig kirándulni, vagy valamilyen nagyobb programon részt venni.

hirdetés
Tudtad, hogy a sztárok is imádják ezeket az extrém progikat?

Akárcsak az átlagemberek, a sztárok is kimozdulnak a jó időben, legyen szó hazai vagy külföldi hírességekről. Most beszámolunk nektek öt olyan extrém élményprogramról, amit a celebek is szívesen választanak így tavasszal, hogy kikapcsolódjanak és feltöltődjenek adrenalinnal.

A top5 extrém élményprogram, amit a celebek is imádnak

1. Négy keréken sárban, vízben

Aki nem ült még quadon, az nem tudja, mit hagy ki! Óriási élmény dombon fel-le hasítani ezekkel a motoros bulldogokkal.  Bár sokkal kisebbek, mint az autók, jókora erő lakozik ezekben a járművekben, amiket sem az autók, sem a motorok közé nem sorolunk igazán. A quadozás igazi felejthetetlen off-road élményt ad, aminek során bizony előfordulhat az is, hogy nyakig, de minimum derékig poros vagy sáros leszel. Nem árt emiatt olyan ruházattal készülni, amit nem sajnálsz annyira.

Az érzés, amit ad, miközben feletted az ég és a napfény, alattad meg a hatalmas huppanások, semmivel sem összehasonlítható. Kortól, nemtől függetlenül a quadozás egy olyan szabadtéri program, amibe csak beleszeretni lehet. 

Hasonló felejthetetlen élményajándék lehet bárkinek, ha kipróbáljátok a monster truck vezetését, ami olyasmi, mint mammuton lovagolni. 3 méteres magasságban ülsz, alattad óriási kerekek, és egy 250 lovas gépszörny. Ezzel szlalomozni nem kis kihívás, de biztosan nem felejtitek el soha. Ezeket az igazán pasis programokat olyan sztárok részesítik előnyben, mint Ryan Reynolds, Tom Hardy, vagy Jason Statham.

2. Ugorj, ugorj, ugorj!

A tandemugrás az ejtőernyőzés előszobája, mert ugyan olyan felejthetetlen élményt nyújt, mint, amilyet az ejtőernyőzők élnek át egy-egy kiugráskor. Itt persze nem kell képzettnek lenned, hiszen egy szakember segít épségben lejutni a földre, aki a “hátadra van erősítve”..

A 4000 méter magasból történő ugrás az extrém sportok igazi csemegéje, ami óriási adrenalin löketet ad, miközben átéled az itt és most pillanatát, a létezésed érzése szinte az elmédbe csap, és minden egyes sejted lambadát jár közben.

A program teljesen biztonságos, hiszen kapsz egy harminc perces oktatást előtte, de egyébként mindent az ejtőernyős oktató végez. A felszerelés miatt sem kell aggódnod, van plusz biztonsági ernyő is, ami bizonyos magasság alá érve magától kinyílik, ha valami probléma lenne. A zuhanás mindössze 1 perc, utána kellemes, nevetéssel teli ernyős lebegés vár rád, amíg földet nem értek.

Érdemes kipróbálni a tavasszal, főleg, ha rajta van a bakancslistádon. Ugyan, mire várnál? Olyan hírességek gyakoroltak a filmes jeleneteikre ezzel, mint Tom Cruise és Daniel Craig.

3. Baltát a kézbe!

Budapesten is elérhető az igencsak vicces és extrém program, aminek keretén belül átélheted, milyen lehetett a vadnyugaton élni, esetleg, milyen volt Jack Nicholsonnak baltát vágnia az ajtóba, a Ragyogás című filmben. A balta dobálás eredetileg Amerikából és Kanadából indult, de úgy kinőtte magát, hogy manapság már sportágnak számít, és versenyeket rendeznek. Az extrém program fejleszti a koncentrációt, az erőt, az ügyességet, és persze levezeti a feszkót. 

A fejszék hajigálása teljesen biztonságos, egymástól elválasztott pályákon történik. Mehetsz egyedül, haverral, a pároddal, vagy akár csapatépíteni is, mindenképpen elő fog törni belőletek az “állat”. És, hogy ki műveli ezt nagyon ügyesen a tengerentúlon? Hát Jason Momoa!

4. Driftelj, mint Vin Diesel!

Sok férfi és nő álmodik arról, milyen lehet egy több száz lóerős versenyautót vezetni, kipörgetni a gumikat, driftelgetni, mint a filmekben, és uralmunk alá hajtani egy profi gépet. Ebben a fantasztikus élményben lehet része azoknak, akik rally autós vezetés választanak hétvégi programként. Meghajthatod magad és a verdát a Hungaroringen, és vannak, amiket rallycross pályán tesztelhetsz. Az autók szerelmesei egy életre szóló élményt kapnak a valódi versenypályán.

5. Repülni, mint a madarak?

Állítólag pont ilyen érzés a siklóernyőzés, hiszen nem olyan gyors, mint a tandemugráskor átélt zuhanás - sokkal inkább a lebegésre emlékeztet. Suhanhatsz a szabadban, és átélheted a totális szabadság érzését, miközben az ég ölel körül. Megfelelő ruházatban ez egy kiváló program most tavasszal is. Sok hazai celebritás, köztük hölgyek kedvenc extrém sportja ez.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek