Starity

"Tedd, amit tudsz" – Jon Bon Jovi együtt ír dalt az emberekkel, mosogat az éttermében a koronavírus-járvány miatt

2020. április 01. 15:03   |   Szerző: Éowyn

A rocksztár a nehéz időszakban nem ül tétlenül – A Bon Jovi frontembere ott segít, ahol csak tud.

hirdetés
"Tedd, amit tudsz" – Jon Bon Jovi együtt ír dalt az emberekkel, mosogat az éttermében a koronavírus-járvány miatt
Fotó: instagram.com/bonjovi

Jon Bon Jovi New Jersey-i otthonában adott internetes interjút az Extrának, amelynek során azt is elárulta, hogy 17 éves fia, Jacob is a koronavírus-fertőzöttség tüneteit mutatta.

A mi otthonunkba is bejutott. A fiunknál, Jake-nél enyhe lefolyású volt, a beleire húzódott. Már meggyógyult, és mindannyian egészségesek vagyunk... Magas láza volt, de nem ment a tüdejére.

Jon nem teszteltette magát, mert nem voltak tünetei; a család inkább úgy gondolta, meghagyja a teszteket azoknak, akiknek szükségük van rá a környéken.

Elég nehéz szerezni

- mondta Jon az Entertainment Tonightnak

Beszélt az együttes billentyűsének, David Bryannek az állapotáról is, akinek a tüdejét is megtámadta a vírus

Hiszem, hogy gyógyulófélben van. Kemény fickó... Egyértelmű, hogy azt reméljük, nemsokára jobban lesz.

De Jon nem ül tétlenül, a rászorulók számára nyitott ingyen-éttermeiben nem állhat meg az élet – A JBJ Soul Kitchen önkéntesei helyett a járvány idején besegít a konyhán a lakhelyéhez közeli Red Bankben, hogy ha az ebédlő rész nincs is nyitva, elvitelre elkészüljenek az ételek.

A fotó róla, amint éppen mosogat, végigsöpört az interneten. A kép alatt az étterem Instagram oldalán az alábbi szöveg olvasható:

Ha nem teheted meg, amit tenni szoktál... tedd azt, amit tudsz!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

If you can’t do what you do... do what you can!

Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) által megosztott bejegyzés,

Önkéntesek munkáján alapul a modell, és ebben az időszakban nem engedhetjük be őket... Így léptem újra akcióba a mosogató-szolgáltatásommal. A Hírességek Csarnokának mosogatója visszatért...

- viccelődött.

Ezek az emberek rászorulnak, és segítenem kell, hogy idejöhessenek és megkaphassák az ételt... A minimális személyzettel működünk. Csak a konyhafőnök van jelen, a helyettes, a menedzser... és én.

Jon elkezdett írni egy dalt is Do What You Can címmel, és a közösségi oldalain keresztül arra buzdította az embereket, hogy tegyék hozzá a saját versszakaikat. Írják meg neki, amit éreznek - ha félnek, ha bizonytalanok például a megélhetésükkel kapcsolatban.

Nehéz időszakkal kell megbirkóznunk, de együtt vagyunk benne. Megírtam az első strófát és a refrént. Írjatok nekem egy strófát! Meséljétek el a ti történeteteket

A felhívásra már az első két napon több, mint hatezer dalszöveg, vagy videós üzenet érkezett, amelyből Jon első körben kiválasztott néhányat, és elénekelte az újabb videós bejelentkezése alkalmával. 

A YouTube-ra továbbra is folyamatosan kerülnek fel a #DoWhatYouCan-címkével ellátott videók.

Jon az egyik Instagram-videójában Chicagónak is üzent, amikor megtudta, hogy a Livin' on a Prayer című dalt éneklik közösen az emberek.

Helló Chicago! Azt hallottam, hogy ablakot fogtok nyitni, sikítotok és kiabáltok… a Livin’ on a Prayer-re. Azt akarom, hogy tudjátok, már éppen bemelegítek, hogy veletek együtt énekeljek.

Ebben a nehéz időszakban veletek vagyok, teljes szívemmel-lelkemmel. Mindenkit üdvözlök Chicagóban és egész Amerika-szerte.

Énekeld ki magadból, bébi! Együtt mindannyian túl leszünk rajta. Legyetek erősek! Szeretlek benneteket

Két nappal ezelőtt látott napvilágot Harry herceg és Jon közös projektje, a korábban már megjelent, az amerikai veteránok és segítőkutyáik támogatására készült Unbroken című dal újabb verziója.

A herceg alapítványának sérült veteránokból álló kórusa, az Invictus Games Choir előadásában hallható az új változat, amely az alapítvány nemzetközi sportversenyét támogatja.

Jon március elején feleségével, Dorotheával együtt jótékony munkájáért elismerésben részesült; a Jackie Robinson baseball-legendáról elnevezett ROBIE Awards-díjjal tüntették ki őket. Jon alapítványával, a JBJ Soul Foundationnel már 15 éve folyamatosan dolgozik, és jelentős eredményeket ér el a szegénység, az éhezés és a hajléktalanság elleni küzdelemben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek