Starity

Testvérek harca: Harry és Vilmos herceg viszonya már évekkel ezelőtt megromlott egy botrány miatt

2020. október 08. 18:06   |   Szerző: Four

Harry és Vilmos ugyan gyermekkorukban nagyon jóban voltak, mára ez megváltozott.

hirdetés

Arról korábban is írtunk már, hogy Vilmos herceg és öccse, Harry herceg már egyáltalán nincsenek olyan jóban, mint korábban. Ám a bajok egy új írás szerint nem Harry és Meghan függetlenedésével kezdődtek. 

Robert Lacey: Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult című új könyvében leírja, valószínűleg már akár 15 éves is lehet köztük a probléma. Lacey - aki a The Crown című Netflixes sorozat készítésében tanácsadóként vett részt - egészen fiatal korukra datálja az összekülönbözést. 

Annak ellenére, hogy úgy nevelkedtek, szeressék és védelmezzék egymást, mindketten sérültek felcseperedésükkor. Nagyon sok fájdalom és trauma van a történetükben, már az elejétől kezdve.

- írja Lacey.

Embed from Getty Images

Szüleik botrányosan rossz házassága majd édesanyjuk tragikus halála következtében nyilvánvalóan komoly lelki trauma érte őket. Az sem tett jót a testvéreknek, hogy míg Vilmost leendő királyként folyamatosan trenírozták a feladatra, Harry magára lett hagyva különösebb megbízatás nélkül. 

Lacey szerint komoly szakadás volt a két testvér között egy a kétezres években kirobbant csúnya botrány miatt: 2005-ben a rebellis Harryről már amúgy is droghasználata miatt cikkeztek a lapok - ezek után olaj volt a tűzre, hogy januárban a herceget náci egyenruhába öltözve fotózták egy partin. 

Embed from Getty Images

A képekből óriási cirkusz lett, és napokig zengett tőle a média, hogy az ifjú Harry milyen elképesztően ízléstelen poénnal rukkolt elő. Lacey szerint azonban a jelmezt Harry a bátyjával egyetemben választotta ki, és mindketten nevettek az ötleten. 

Harry a botrány kirobbanása után nagyon neheztelt, sőt, eltávoldott Vilmostól - a helyzet annyira komoly volt, hogy nem is beszéltek egymással. A fiatalabb testvért ugyanis borzasztóan bántotta, hogy míg őt pellengérre állították a sajtóban, Vilmos nagyon könnyen megúszta az egészet. Kapcsolatukra az író szerint később is jellemző volt ez a kellemetlen felhang: Harrynek elege lett abból, hogy "bátyja általában a hős szerepét kapja", ő pedig "a királyi család komikus, bukott tagjaként" jelenik meg.

Embed from Getty Images

via People, PageSix

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek