Starity

A TikTok jövője az amerikai választásoktól függhet

2020. november 10. 19:07   |   Szerző: Starity

A TikTokot elég sok támadás érte Indiában és Amerikában is, és a jövője a nyugati piacokon valószínűleg az amerikai választások eredményétől függ.
Carl Nicols amerikai kerületi bíró, aki korábban előzetes végzést nyújtott be Donald Trump amerikai elnöknek a népszerű kínai szórakoztató alkalmazás, a TikTok betiltásáról szóló végrehajtási parancsával szemben.

hirdetés
A TikTok jövője az amerikai választásoktól függhet

A TikTok jelenleg nincs tiltva Amerikában. Még.

Nicols bíró november 4-én kijelentette, hogy bizonytalan abban, miszerint a vállalat be tudja-e bizonyítani a "helyrehozhatatlan kárt", ami szükséges lenne egy új végzéshez.

Ez kevesebb, mint egy héttel azután következett be, hogy egy másik bíró felfüggesztette az alkalmazás tényleges betiltását, amely úgy valósult (volna) meg, hogy a Kereskedelmi Minisztérium megpróbálta betiltani a TikTokot üzemeltető céggel való technikai tranzakciókat.

A TikTok amerikai jövője kétséges

A TikTok amerikai jövője bizonytalan, és valószínűleg a választások kimenetelétől függ. Habár jelenleg úgy tűnik, a demokrata Joe Biden lesz az Egyesült Államok 46. elnöke, ez még nem jelenti azt, hogy változtatni fog a korlátozásokon.

Márpedig a Trump-adminisztráció korábban megfogadta, hogy erőteljesen fog küzdeni a betiltásért a múlt heti kihívásnak való megfelelés után.

A TikTok betiltási kísérlete inkább politikai jellegű lehet

A kérdés természeténél fogva politikai jellegű, mivel soha nem nyújtottak be nyilvánosan bizonyítékot az amerikai kormány azon állításának alátámasztására, miszerint a TikTok veszélyt jelent az amerikai nemzetbiztonságra.

A legtöbb, amit eddig el lehet mondani, hogy a TikTok – hasonlóan sok, nyugati alkalmazáshoz – aggályosan kezeli a felhasználók adatait. Ha ez indokolná a tiltást, akkor a Facebook vagy a Google már rég lehúzhatta volna a rolót, ahelyett, hogy lehetőséget kaptak az adatvédelmi eljárásaik fejlesztésére.

Az adatvédelem márpedig kiemelten fontos kell legyen egy huszonegyedik századi cég számára. A Servergarden is mindent megtesz, hogy a piacon elérhető legmagasabb fokú adatvédelmet garantálja ügyfelei számára.

A digitális szuverenitás határokon átnyúló kérdés

Megfigyelhető az a globálissá vált tendencia, amely a digitális szuverenitás kérdésére próbál megfelelni – csakhogy gyakran országonként eltérő módon.

A világ különböző joghatóságai megpróbálják mind jobban ellenőrizni a határaikon belül, az egyes felhasználók között zajló digitális forgalmat. Az indoklás szinte mindig azonos – terrorelhárítás, gyermekek védelme, digitális kalózkodás megakadályozása –, de az ellenőrzés adatvédelmi aggályokat vet fel.

A TikTok eközben vígan gyarapodik

A TikTok felfelé ívelő pályája várhatóan 2021-ben is folytatódik, és várhatóan meghaladja majd a havi 1 milliárd aktív felhasználói szintet is. A TikTok növekedési száma nem sokakat lepett meg.

A videós alkalmazás népszerűsége folyamatosan növekszik és 2018 óta majdnem megháromszorozódott. 2021-ben a TikTok nemcsak az elitnek számító, havi egymilliárd aktív felhasználó (MAU) klubhoz csatlakozik a Facebook, az Instagram, a Messenger, a WhatsApp, a YouTube és a WeChat mellé!

Ha folytatódnak a jelenlegi tendenciák, akkor a TikTok túl is haladhat az 1 milliárd MAU mérföldkövön, és elérheti az 1,2 milliárdos havi aktív felhasználói szintet is. A nagy kérdés tehát az, hogy végül ténylegesen betiltják-e a TikTokot Amerikában, vagy csak szigorúbb adatvédelmi intézkedésekre kötelezik.

Bárhogy is legyen, az biztos, hogy a TikTok népszerűbb, mint valaha.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek