Starity

Praktikus kapásjelzők a hagyományos módszerek kedvelőinek

2021. február 23. 09:09   |   Szerző: Starity

A horgászat alapvetően egyszerű elveken nyugszik, és az eredményesség érdekében nem feltétlenül kell túlbonyolítani az alkalmazott módszereket sem. Pontosan ezért emeljük ki a cikkben a hagyományos kapásjelzők szerepét.

hirdetés
Praktikus kapásjelzők a hagyományos módszerek kedvelőinek

Megmutatjuk, miért jelenthetnek egyszerre hatékony és egyszerű megoldást annak érdekében, hogy a finomabb kapások érzékelése is hibátlanul megvalósuljon.

A kapásjelzők szerepe akkor, amikor a hagyományos fenekezős módszert alkalmazzuk

A hagyományos kapásjelzők alkalmazása akkor kerülhet előtérbe, amikor a klasszikus értelemben vett fenekezős horgászmódszerrel vesszük úgymond üldözőbe a békés halakat. Merthogy pontyot, amurt, kárászt vagy dévérkeszeget elektromos kapásjelző nélkül is lehet fogni.

Sőt, a hagyományos kapásjelzők többek között a süllő vagy az egyéb ragadozó halak fenekezős horgászata során szintén remekül hasznosulhatnak. Rendkívül egyszerű használatot tesznek lehetővé, miközben praktikusan és a célnak teljes mértékben megfelelően segítik a kapás érzékelését.

Miért bonyolítanánk túl a kapásjelzők kérdését, ha egyébként szeretjük a megszokott módszereket?

Gomba, illetve cső alakban is rendelkezésre állnak azok a hagyományos kapásjelzők, amelyekkel egyszerű, ugyanakkor roppant eredményes lehet a horgászatunk. Annál is inkább, mivel az alkalmazásuk meglepően egyszerű.

A gomba vagy cső alakú kapásjelző felső két szárát az egyébként már bevetett horgász felszerelésünk zsinórjához javasolt csiptetni. Az alsó szár így szabadon lóghat. Célszerű leengedni néhány centimétert addig, amíg nem érkezik meg a kapás.

Ahogy a hal felveszi a csalit és elhúzza a szereléket, a kapásjelző szép komótosan elindulhat felfelé. Ez egyértelmű és látványos jele lesz a kapásnak, úgyhogy következhet a bevágás. Ide vonatkozik egy bónusz tipp: célszerű a kapásjelzőt kikötni a bottartó villához. Ennek köszönhetően akkor sem fog elrepülni, ha véletlenül nagyobbat vágnánk be a halnak.

A hagyományos kapásjelzők különféle változatai és azok fontosabb előnyei

A hagyományos kapásjelzők választéka is képes megadni azt a fajta változatosságot, amit a különféle horgászmódszerek eltérő igényei egyébként megkívánnak. Konkrétabban fogalmazva a kisebb és nagyobb változatok mellett adott esetben a fluoreszkáló változatok beszerzésére is adott a lehetőség.

Sőt, a sötétben érkező kapások megfelelő érzékeléséhez akár világító patront is tudunk a kapásjelző testébe erősíteni. Legyünk őszinték, ennél egyszerűbb és mégis eredményesebb módot nehéz volna találni ahhoz, hogy a legfinomabb kapások érzékelése is könnyedén menjen.

Mindezen felül a hagyományos kapásjelzők egyik legnagyobb hozzáadott értéke abban rejlik, hogy meglepően alacsony  a beszerzési áruk, miközben ár-érték arányt tekintve tényleg borzasztó sokat adnak hozzá a horgászatunkhoz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek