Starity

Gyerekkoráról vallott Emily Ratajkowski: kicsi korától elvárták tőle, hogy szép legyen

2021. október 07. 11:11   |   Szerző: Four

A modell esszékötetben fejtette ki, hogyan változott a szépséghez való hozzáállása.

hirdetés

Emily Ratajkowsi többek között a szépséghez való hozzáállásáról, gyerekkoráról és karrierjéről is szót ejt My Body című esszékötetében. A modell elmondása szerint már nagyon kicsi korától kezdve tudatában volt a szépségének, és úgy érezte, egyke gyerekként ezzel nyeri el a szülei szeretetét:

Próbáltam rájönni, hogy a szüleim szemében hova tartozom a szépségek világában. Úgy tűnt, mindkettejüknek fontos, főleg az anyámnak, hogy a lányukat szépnek lássák. 

- írta a modell, aki esténként azért imádkozott, hogy Isten őt tegye a legszebbé.

A szépség volt az egyik módja annak, hogy különleges legyek. Amikor különleges voltam, akkor éreztem leginkább a szüleim szeretetét.

- írta. 

Ratajkowski már 14 évesen modellkedni kezdett, és habár hírnevet és vagyont szerzett a munkáival, csak később jött rá, hogy egy elég álságos világban lett sikeres:

Sosem tűnt fel, hogy azok a nők, akik a szépségből szerezték a hatalmukat, azoknak a férfiaknak az adósaivá váltak, akiknek a vágyai révén kaptak hatalmat. A férfiak irányítottak, nem a nők, akiknek a lábai előtt hevert a világ.

- Ratajkowski később magával is elszámolt:

Amikor szembesültem ezzel a dinamikával, be kellett vallanom, valójában mennyire limitált erővel rendelkeztem - hogy mennyire limitált bármelyik nő ereje, aki túléli és még sikeressé is válik egy olyan világban, ahol ő csak egy dolog, amit néznek. Rá voltam kényszerítve, hogy szembesüljek néhány csúf igazsággal: hogy mit értettem fontos dolgok alatt, hogy mit gondoltam szeretetnek, hogy mitől gondoltam különlegesnek magam. Szembesülnöm kellett a testemmel való kapcsolatom valóságával.

- jelentette ki Emily. 

 

 

via New York Post

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek