Starity

A plus size alak előnyei

2022. január 24. 09:09   |   

Túl régóta próbálják a nőket abba az irányba terelni, hogy elhiggyék, ha egy bizonyos módon néznek ki, és bizonyos módon öltözködnek, az teszi őket „vonzóvá” vagy „kívánatossá” mások szemében.

hirdetés

Valójában az egész koncepció, miszerint a nőknek tetszetősnek kell lenniük mások számára, önmagában hibás - mivel elsősorban saját magukkal kell megbékélniük, és jól érezni magukat a saját bőrükben. De szerencsére manapság a plus size sziluett, már egyáltalán nem olyan dolog, amit szégyellni kellene. 

Mit is jelent pontosan a plus size testalkat?

Először is jobb, ha kiverjük a fejünkből azt a tévhitet, hogy ha valaki molett, akkor ez azt jelenti, hogy egyben kövér is. Nem mintha ezzel bármi baj lenne. Senkinek sem szabad szégyellnie magát azért, ahogy kinéz.

Erre a testfelépítésre legfőképpen a nőiesség jellemző, azaz az erősebb csípő és mellrész. Sok híresség is büszkélkedhet vele, mint például Beyoncé, Jennifer Lopez, Ashley Graham, Kim Kardashian stb. Nem is gondolnánk, de még Marilyn Monroe is plus size volt!

Íme az okok, amik miatt érdemes büszkének lenni erre a testalkatra!

Igen, nehéz tükörbe nézni, és állandóan elégedettnek lenni azzal, amit látunk, különösen akkor, ha a közösségi oldalak, és Hollywood folyamatosan irreális normákat közvetítenek felénk. 

De olyan felszabadító érzés, amikor rájövünk, hogy nem számít, hogy a társadalom mit tart „tökéletesnek”, mert mi teljesen megvagyunk elégedve azzal, amilyenek vagyunk!

Számtalan olyan ruhadarab létezik, amelyek a nőies idomokon mutatnak a legjobban!

Mint ahogy már fent is említettük, a plus size hölgyek erősebb dekoltázzsal rendelkeznek, amely remekül érvényesül például egy Cavaricci V-nyakú felsőben. Garantáltan minden férfi tekintetet vonzani fog majd! Az Abutik Női Ruha Webáruház molett divatja olyan darabokból áll, amelyek kihangsúlyozzák a gömbölyű idomok előnyeit és segítenek elrejteni azt, amit kevésbé szeretnénk megmutatni.

Ne feledkezzünk meg a kerekded popsiról sem, amelyet vizuálisan remekül kiemel egy ceruzaszoknya vagy egy szűkebb nadrág! Ha pedig még ezek mellé párosul egy vékony derék is, akkor annyi a teendő, hogy a legkeskenyebb pontjára felteszünk egy övet, és így kész is a tökéletes összkép. 

A divat is egyre nyitottabb efelé a testalkat felé

Manapság sok divatmárka arra törekszik, hogy minél több plus size modellt alkalmazzon, ezzel is megmutatva, hogy a ruháik mindenféle sziluettnek hízelegnek. Szóval, ha még a divatipar is igyekszik változtatni a szépségeszményén, akkor mi miért ne lehetnénk büszkék a testünk kerekded formáira?

Azt ehetjük, ami jólesik!

Végre felszabadulunk az alól a teher alól, hogy folyamatosan aggódjunk a kalóriák miatt! Igen, az egészséges táplálkozás létfontosságú ahhoz, hogy a testünket fitten tartsuk, és ne legyenek egészségügyi problémáink. De az egészséges táplálkozás és az éheztetés két külön fogalom!

Abban az esetben, ha megbékéltünk a testalkatunkkal, és egyben szeretjük az ínyencségeket is, többé nem kell attól tartanunk, hogy az emberek állandóan megjegyzéseket fűznek ahhoz, hogy mit eszünk. Senki sem fogja megmondani egy plus size nőnek, hogy figyeljen az étrendjére, ha magabiztos! Érezd egyszerűen te is jól magad a bőrödben!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek