Starity

Serena Williams kihagyja az Ausztrál Opent

2010. november 25. 23:11   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai teniszező a teljes felépülés érdekében hozta meg a döntést, hogy kihagyja a 2011-es szezon első Grand Slam-versenyét, az Ausztrál Opent, ahol ő lenne a címvédő.

hirdetés
Serena Williams kihagyja az Ausztrál Opent

Az egykori világelsőt legutóbb Wimbledonban láthattuk győzni, azután sorra lépett vissza a versenyektől lábsérülése miatt. Serena szeptemberben kezte el újra az edzéseket, ám fájdalmai kiújultak, így tétmérkőzéséeket nem tudott vállalni.

Az amerikai játékos számára azért is volt nehéz meghozni ezt a döntést, mert tavaly és tavalyelőtt is ő tudta megnyerni a versenyt, ahol eddig összesen ötször sikerült diadalmaskodnia (2003-ban, 2005-ben, 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben). 

„Még továbbra is kezelik a lábam a múlt havi második műtétem után, így a legnagyobb sajnálattal, de vissza kell lépnem a Hopman-kupától és az Ausztrál Opentől. Az utóbbi időben rájöttem, hogy túl korai volt még nekem az edzés, és megerőltettem magam, nem akarok további sérüléseket. Bár szomorú vagyok, hogy még nem tudok visszatérni a pályára az év első Grand Slam-tornáján, fontosabbnak tartom az egészségemet, így folytatjuk a kezeléseket az orvosokkal a lábam mielőbbi gyógyulása érdekében. Bár ez nehéz döntés volt, de helyes. Imádkozom a mielőbbi gyógyulásomért, és ígérem az ausztrál és világ többi részén elő rajongómnak, hogy visszatérek, és jobb leszek, mint valaha” – nyilatkozta a 29 éves sportoló.

Serena Williams világelsőségének elvesztését is lábsérülésének „köszönheti”, hiszen július elején versenyzett legutóbb, emiatt az év hátralevő versenyein nem tudta megvédeni tavalyi pontjait. Így 2010 október 11-én a dán Caroline Wozniacki vette át tőle a ranglista első helyét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek