Starity

Mommy makover, avagy a terhesség előtti forma visszaszerzése

2022. április 23. 14:02   |   

A várandósságot és a szoptatást követően általában a női test megváltozik. Egyénfüggő, hogy ez kinél milyen formában történik, és az is, hogy ezek a változások tartósak, vagy csak ideiglenesek.

hirdetés
Mommy makover, avagy a terhesség előtti forma visszaszerzése

Mi az a mommy makover?

„A mommy makover az olyan plasztikai beavatkozásokat foglalja magába, amelyek a terhesség és szoptatás során megváltozott testrészeket állítják vissza a szülés előtti állapotra” – mondja dr. Lóderer Zoltán sebész, plasztikai sebész főorvos. – „A várandósság előtti forma elvesztése rengeteg nőnél önbizalomvesztéssel jár együtt. Ezek a testi változások pedig sok esetben mozgás és diéta segítségével már nem helyreállíthatóak.”

Mik a leggyakrabban érintett területek?

„A terhesség során a hasi bőr megnyúlhat, és gyakran előfordul, hogy szülés után nem lesz magától ismét feszes” – folytatja a plasztikai sebész főorvos. – „A másik igen gyakori eset, amikor szoptatás után a mellek megereszkednek, és a tartós súlyfelesleg kialakulása sem ritka.”

Az intim területek is érintettek lehetnek?

„Igen, a szülés során például kitágulhat a hüvely, de sok nőnél jelentkezhetnek vizelettartási problémák is” – árulja el dr. Lóderer Zoltán. – „Az ilyen elváltozások is lelki problémákhoz vezethetnek, sőt akár a párkapcsolatok is kárát szenvedhetik.”

A mommy makover tehát a megoldás? Milyen műtétek tartoznak ide?

„Ha olyan fizikai változásokról van szó, amelyek negatív hatással vannak a mindennapokra akár lelkileg, akár egészségügyi szempontból, és sporttal nem helyreállíthatók, akkor igen.” – magyarázza dr. Lóderer Zoltán. – „Amikor valaki szépészeti beavatkozásra szánja el magát, lehetősége van zsírleszívásra az egyes területeken, a mell állapotától függően mellfelvarrásra és implantátum behelyezésére, hasplasztikára, hogy a has újra feszes lehessen, vagy a különböző típusú intimplasztikák nyújthatnak segítséget.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek