Starity

Érezzük magunkat Hollywoodban! Így csempészhetünk luxust az otthonunkba

2022. június 14. 16:04   |   

A filmekből ismert hollywoodi érzést mindannyian elképzeltük már, főleg ha az otthonunkról van szó. Tökéletes ház, vadonatúj bútorok, gyönyörű kiegészítők, lenyűgöző fények és még sorolhatnánk. Az elmúlt hónapok megnövekedett árai miatt viszont sokan arra kényszerültünk, hogy lehetőleg olcsóbb dolgokat szerezzünk be, ami jócskán leszűkíti a lehetőségeket és az elképzeléseink megvalósítási módját is. De ilyenkor is van megoldás, csak keresnünk kell!

hirdetés
Érezzük magunkat Hollywoodban! Így csempészhetünk luxust az otthonunkba

A cél mindig a letisztult és elegáns kinézet, amit szerencsére az otthonunk esetében kevesebb pénzből is könnyedén meg tudunk oldani, csak tudni kell hozzá néhány praktikát – most ezeket áruljuk el!

Apró átalakítások

Először is ne akarjunk mohók lenni, hiszen a házunkat, lakásunkat úgy is fel tudjuk újítani, hogy apránként csinosítgatjuk! Mindig kezdjük a legfontosabbakkal, majd lépésről lépésre haladjunk! Ez általában a festéssel szokott kezdődni, hiszen ha nincs egy ápolt és szép színű alapunk, addig a többit inkább el se kezdjük. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a többi: a padló és a csempék, amelyeket érdemes úgy kiválasztani, hogy nemcsak az árakat tartjuk szem előtt, hanem az időállóságot és a minőséget is. Ezután pedig válthatunk az izgalmasabb dolgokra: a dekorációra!

Mivel tudunk luxust csempészni az otthonunkba?

Természetesen ez egyénfüggő, de a luxust mindig a csillogással, a feltűnő, drágának látszó dolgokhoz kötjük. Éppen ezért, ha nagyon szeretnénk adni a külcsínre és a hollywoodi életérzésre hajaznánk, kövessük az alábbi tippeket!

Szövetek a köbön

Nem is hinnénk, hogy egy vastag, jó minőségű, gazdagon díszített függöny, mennyire csodásan tudja öltöztetni a lakás ablakait. Az anyagukat tekintve választhatunk csipkéhez és selyemhez hasonlót, de ha igazán extrémek szeretnénk lenni, akkor a bársony is remek választás.

Varázsszőnyegek

A szőnyegek trendi és elegáns elhelyezéséhez a különböző online oldalakon számtalan inspirációt találhatunk, de a neten annak is utánajárhatunk, hogy milyen alternatívák vannak a sokszor egy vagyonba kerülő szőnyegekre. Ha szerencsénk van, még egy-egy akciós szőnyegre is rábukkanhatunk a kutakodás során! A színek tekintetében figyelembe vehetjük a trendeket, de a fal színéhez illőt is választhatunk, amivel nemcsak luxusszerű, hanem kifinomult hatást is elérhetünk. 

Világítás

Manapság egyre népszerűbbek a ledlámpák és a hangulatvilágítások, amelyek romantikus, exkluzív és gyönyörű pluszt tudnak adni a lakás helyiségeinek. Szó szerint öltöztetni tudnak a fények, főleg, ha nemcsak fehér, hanem színes izzókat is vásárolunk a lámpákba. Ne féljünk a ház vagy a lakás többi pontján is alkalmazni ezt a tippet! Elsősorban a konyhát, az előszobát és a nappalit érdemes ezzel feldobni, hiszen a hozzánk érkező vendégek ezeket a helyiségeket látják először.

Csillogó kiegészítők

A csillagó kiegészítők alatt ne csicsás Madonna-szobrokat és oltárokat képzeljünk el, hanem kristályokat, ásványokat, esetleg strasszokkal kirakott képkereteket! A lényeg, hogy feltűnő, mégis ízléses dolgokat próbáljunk keresni, amelyek nem ócska benyomást keltenek! Legyünk óvatosak, könnyű túlzásba esni, amivel épp ellenkező hatást érünk el! Bár alapvetően kicsi dolgokról beszélünk, nagyon is sokat dobhatnak az otthonunk luxus érzetén.

Virágok

Ki gondolná, hogy egy váza rózsa, liliom vagy tulipán luxussal töltheti fel még a legegyszerűbb lakást is?! Minden évszaknak megvan a maga szezonális virága, ami tökéletes kiegészítője lehet az étkező asztalnak vagy a nappali dohányzóasztalának is. Mindig feltűnő helyre tegyük, és válasszunk hozzá egy kristályokkal kirakott vagy nagyobb vázát, amellyel még hangsúlyosabbá tehetjük a látványát.

Ezt diktálja a divat!

Ha nincs semmilyen elképzelésünk, hogy hogyan fogjunk bele az enteriőr kialakításába, akkor se essünk kétségbe! Ahogy azt már említettük, érdemes lehet ellátogatni a kedvenc közösségi vagy inspirációs oldalainkra, ahol ötletek és tippek tömkelegét találhatjuk. Akár akciós szőnyegek után keresgélünk, akár a legújabb színek vagy bútortrendek érdekelnek minket, biztosan megtaláljuk a számunkra legjobb megoldást. A mostani trendek közül egyébként hódítanak a bárszekrények, a rattanból készült karosszékek, a lógó lámpák és a geometrikus formák.

Akárhogyan is szeretnénk luxust csempészni a lakás minden egyes zugába, mindig a saját ízlésünknek megfelelően csináljuk, hiszen nem másnak, hanem a saját szemünknek és szívünknek kell kedvesnek és tetszetősnek lennie!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek