Starity

Energiatakarékos és biztonságos – ez a mozgásérzékelős lámpa

2022. július 28. 14:02   |   

A mozgásérzékelős lámpa egy olyan világítástechnikai eszköz, amellyel biztonságos körülményeket teremthetsz a sötétben. Ez azért fontos, mert a rossz látási viszonyok számos kellemetlen helyzetet okozhatnak. Akár autóval, akár gyalog érkezel haza, balesetveszélyes lehet a sötétben eljutni a bejárati ajtóig.

hirdetés
Energiatakarékos és biztonságos – ez a mozgásérzékelős lámpa

A ház körüli világítást mozgásérzékelős és szenzoros lámpákkal tehetjük biztonságossá és kényelmesebbé. Nem szükséges fel- és lekapcsolni a lámpákat, mert automatikusan, a mozgást érzékelve megvilágítják a kívánt területet, majd meghatározott idő után kikapcsolnak. Nem fordulhat elő, hogy égve marad a lámpa este és egész éjjel világít, pörgetve a villanyórát.

Családi házaknál, betörés elleni védelemben biztonsági funkciót is ellát.

Komfortos a használata

Szükségtelen a lámpa kapcsolgatása, mivel a mozgást érzékelve a lámpában található szenzor rögtön felkapcsolódik. A ViaLuce Fénystúdió mozgásérzékelős lámpái biztonságossá teszik a közlekedést szürkület után is. A mozgásérzékelős lámpát a bejárati ajtó fölé és a garázskapuhoz érdemes elhelyezni, mert megkönnyíti a tájékozódást a sötétben. Mivel a mozgást érzékelve automatikusan működésbe lép, akkor is bekapcsol a fény, ha valaki az ajtó környékén van. Ráadásul a hirtelen felkapcsolódó világítás még a betörőket is távol tartja.

A főbejárat mellett, a melléképületek bejárata fölé is érdemes mozgásérzékelő szenzoros lámpát elhelyezni. Ha a kertkapu és a ház ajtaja közötti kertrész szinteltolásos vagy kacskaringós, akkor érdemes, mozgásérzékelős lámpával biztosítani a közlekedést.

A mozgásérzékelős lámpák praktikusak

Számos előnnyel rendelkeznek, melyek közül az egyik nem elhanyagolandó szempont az energiatakarékosság. A LED technológia innovatív előnyeivel bírnak, vagyis költséghatékonyak, nem melegszenek, hosszú élettartamúak, valamint modern design jegyeket képviselnek. Fogyasztást és az esztétikumot tekintve is megfelelnek a mai kor elvárásainak. Különösebb karbantartást nem igényelnek, mindemellett környezetkímélők is. A fényerő minősége és mennyisége is optimális. 

Ha éjjel érkezünk haza, nem szükséges égve hagyni előre a bejárat fölötti világítást, mert a mozgásérzékelős lámpa bekapcsol, amikor az ajtó közelébe érünk és a szükséges időnél többet nem világít.

Amennyiben szenzoros világítást használsz, többé nem kell a sötétben keresgélni a kulcsot, vagy tapogatózni a villanykapcsoló után. A betörés ellen is védekezhetünk szenzoros lámpákkal.

Megfelelően elhelyezve

Akkor tudod igazán élvezni a kültéri szenzoros lámpa előnyeit, ha megfelelő helyre és helyesen beállítva történik a felszerelése. A beállítás során ügyelni kell arra, hogy ne legyen olyan terület a bejáratnál, ami sötét marad. A lámpát olyan magasra érdemes felszerelni, hogy az a teret megfelelően be tudja világítani

Érdemes körülnézni a kínálatban és az igények szerint választani.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek