Starity

Még meg sem jelent, máris rengetegen kritizálják a Marilyn Monroe-ról szóló új filmet

2022. augusztus 01. 16:04   |   Szerző: Four

Sokak szerint még mindig nem hagyják békében nyugodni a néhai színésznőt.

hirdetés

A BuzzFeed figyelt fel arra, hogy mennyire vegyes fogadtatást kapott a Blonde (Szöszi) című Netflixes film előzetese. A szeptember 28-án megjelenő produkció, amelyben Ana de Armas alakítja Marilyn Monroe-t, meglehetősen sötét jelenetei miatt 18 éven aluliaknak nem ajánlott - az érdekes azonban az, hogy nem a néhai színésznő valós életrajzán alapul. 

Andrew Dominik rendező Joyce Carol Oates azonos című regényét vette a film alapjául, Oates azonban írásában sok helyen a saját képzeletére hagyatkozik Monroe életével kapcsolatban. 

A Blonde így aztán Twitteren máris kisebb felháborodást keltett, sokak szerint a készítők nem megfelelően nyúltak hozzá a színésznő alapvetően is nagyon megosztó és szomorú élettörténetéhez:

Szerintem megdöbbentő, hogy egy 18 éven felülieknek szóló erőszakos fantázia Marilyn Monroe-ról életrajzi műnek lett eladva. Még akkor is igen megdöbbentő lenne, ha nyíltan vállalnák, hogy ez egy fantasy.

- írta Grace Randolph filmkritikus.

Sokan mások pedig azt nehezményezték, hogy Hollywood már az életben is kihasználta Monroe-t, ám ezt a filmszakma a színésznő halála után is gátlástalanul folytatja. 

Megint mások egyszerűen csak azt szeretnék, hogy a néhai színésznő végre békében nyugodhasson - utalva ezzel arra, hogy számolatlan film készült már a híresség életéről, illetve hogy Kim Kardashian feltehetően tovább rongálta Monroe legendás ruháját a Met-gálán.

Andrew Dominik rendező csak annyit fűzött hozzá a kritikákhoz, hogy:

Ha a közönségnek nem tetszik, akkor az a ki**szott közönség problémája.

 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek