Starity

Milyen gyerekszoba-kiegészítők kellenek a gyerkőcöknek?

2022. augusztus 13. 14:02   |   

Minden szülő nagy álma, hogy gyermekének mesebeli gyerekszobát varázsoljon. Mielőtt a baba megérkezik, a leendő szülők egyik kedvenc elfoglaltsága a babaholmik nézegetése, a gyerekszoba tervezgetése, majd pedig a baba születésére a babaszoba berendezése.

hirdetés
Milyen gyerekszoba-kiegészítők kellenek a gyerkőcöknek?

Amíg a baba picike, nem tudja elmondani, hogy mi tetszik neki. Kíváncsian nézi a világot, ismerkedik a színekkel, a fényekkel, a formákkal. Ahogy növekszik, egyre inkább lesznek kedvenc holmijai, legyen az egy plüssjáték, egy párna vagy egy csörgő.

Hogyan rendezzük be a gyerekszobát?

A gyerekszoba folyton változik, ahogy a gyermek életkora is. Míg kezdetben a szülők ízlése volt a mérvadó, addig később egyre jobban utat tör magának a kis jövevény személyisége. Lesznek kedvenc dolgai, és lesznek, amiket ki nem állhat. Érdemes körülnézni az Eking gyerekszobai kiegészítői között, itt mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő kellékeket!

A babaszoba később átalakul ovis szobává, ahol már a kicsi kezdi meghatározni a berendezést és a kiegészítőket, majd pedig következik a sulis szoba, amikor bekerül a szobába egy komolyabb íróasztal, és csökkennek a bébis kiegészítők. A kamaszkor lázadása aztán újra átrajzolja a szobát, ahol végül a fiatal felnőtt letisztult ízlése fog megjelenni.

Bár minden életkornak megvan a szépsége, de biztos vagyok benne, hogy minden szülő egyetért velem abban, hogy az ovis- és a kisiskoláskorú gyermekek szobájának a kialakítása a legélvezetesebb tevékenység.

Az ovisok szobája legtöbbször színes, mesefigurákkal teli, amihez rengeteg szuper ágynemű, lepedő, párna közül lehet választani. És hogy még véletlenül se lakjanak szörnyek az ágy alatt, készíts gyermekednek szörnymentesítő varázsspray-t! Keverj össze csillámport és néhány csepp illóolajat vízzel, és töltsd egy spriccelős flakonba. Tedd a varázsspray-t az ágy mellé vagy az éjjeliszekrényre, így gyermeked akkor is biztonságban érezheti magát, ha nem vagy éppen vele.

Az iskolások szobájának kialakítása már kicsit nehezebb, hiszen határozottabb elképzeléssel rendelkeznek. Keresgéljetek együtt kiegészítőket. Még ők is imádják a színes ágyneműket, de remek ötlet a szobájukba egy falióra, vagy a lányos szülők egy szép ékszertartóval is meglephetik a kislányokat.

Egyéb szuper kiegészítők

Nagy lépés a szülőknek is és a gyermekeknek is, amikor iskolába megy a gyerkőc. Először ijesztőnek tűnik az új közeg, az új emberek, az elvárások, a szigorúbb napirend. Feloldhatod ezt a feszültséget azzal, ha az iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, radírt, órarendet és egyéb iskolás holmikat a gyermek kedvenc mesefigurájával díszítve veszed meg. És természetesen kiváló téma is lesz majd egymás között, és a barátkozás is könnyebben megy, ha valakivel hasonló ízlésük van. Érdemes még egy szívószálas kulacsot is vásárolni, amit szívesen elő fog venni, így a megfelelő mennyiségű ivás sem fog napközben elmaradni.

A gyerekszoba berendezése a fenti ötletek alapján nem lesz ördöngösség, jó munkát!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek