Starity

Michael Jackson hamis személyiket használt, hogy droghoz jusson

2022. augusztus 30. 08:08   |   Szerző: SzilviD

A világ nehezen dolgozta fel, amikor 2009 júniusának végén a poplegenda, Michael Jackson meghalt. Az 50 éves énekest a Los Angeles-i otthonában találták meg, leállt a szíve, amit az érzéstelenítő propofol okozott – egy olyan gyógyszer, amelyet állítólag Jackson orvosa, Conrad Murray rendszeresen beadott neki.

hirdetés
Michael Jackson hamis személyiket használt, hogy droghoz jusson
Fotó: hu.depositphotos.com

A halálesetet gyilkosságnak minősítették, és Murray magára vállalt minden felelősséget. Gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélték el, és négy év börtönbüntetés kapott, de alig két évet töltött rács mögött.

Murray azonban ezentúl óriási gyűlöletet viselt el a rajongóktól. Pedig Michael Jackson az élete nagy részében nem vetette meg a kábítószereket, és állítólag egy sor más orvos – olyanok, akik soha nem láttak – írtak fel neki gyógyszereket.

Évek óta tartó körülmények vezettek a halálához, a különböző egészségügyi szakemberek lehetővé tették Michael számára, hogy megszerezze a kívánt gyógyszereket, amikor akarta, ott, ahol akarta. Ezek az okai annak, hogy meghalt

– mondta Orlando Martinez, a LAPD nyomozója, akit Jackson halálának ügyével bíztak meg.

Hozzátette, hogy a propofol volt az egyetlen anyag, amitől el tudod aludni, különösen a turnék idején.

Az egész 1984-ben kezdődött, amikor egy Pepsi-reklám forgatása közben a pirotechnika miatt másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a fejbőrén, és fájdalomcsillapítót kapott, hogy felépüljön. Jackson saját szavaival élve a következő években a drogok uralták az életét.

Az énekes tizenkilenc hamis álnevet hozott létre a különböző drogok begyűjtésére. Jó kapcsolatot ápolt a híres hollywoodi bőrgyógyász, Arnold Kleinnal, aki korábban elismerte, hogy írt fel neki opioidot, majd egy speciális könyvet vezetett, amelyben feljegyezte, hogy mely receptek járnak az egyes hamis személyazonosságokhoz.

Jackson mivel több orvossal is kapcsolatban állt, volt, hogy ugyanazokat a gyógyszereket íratta fel többször, amikről állítólag Murray nem tudott.

via New York Post

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek