Starity

Alec Baldwin pert indít a Rust forgatása alatt történt lövöldözés miatt

2022. november 12. 12:12   |   Szerző: SzilviD

Alec Baldwin gondatlanság miatt beperelte a Rust fegyverszakértőjét és a stáb több tagját, miután a forgatáson egy töltött fegyvert adtak át neki, ami elsült és a film operatőrének, Halyna Hutchinsnak a halálához vezetett.

hirdetés
Alec Baldwin pert indít a Rust forgatása alatt történt lövöldözés miatt
Fotó: hu.depositphotos.com

Alec Baldwin a stáb négy tagját - Hannah Gutierrez-Reed, Dave Halls, Sarah Zachry és Seth Kenney - perelte be, amiért nem tartották be a biztonsági előírásokat a forgatáson.

Ez a tragédia azért történt meg, mert éles töltényeket szállítottak a forgatásra és töltöttek a fegyverbe

- írta Baldwin ügyvédje, Luke Nikas a keresetben, több forrás szerint.

Gutierrez-Reed nem ellenőrizte gondosan a töltényeket és a fegyvert, Halls nem ellenőrizte gondosan a fegyvert, és mégis kijelentette, hogy a pisztoly biztonságos, mielőtt átadta volna Baldwinnak, Zachry pedig elmulasztotta közölni, hogy Gutierrez-Reed a forgatáson kívül felelőtlenül viselkedett, és biztonsági kockázatot jelentett a körülötte lévőkre nézve

- folytatta Nikas.

Hozzátette, hogy Baldwin "igyekszik tisztázni a nevét", és az alpereseket "felelősségre vonni a kötelességszegésükért". A New York Times szerint Baldwin perében azzal vádolja Kenney-t, aki a film összes fegyverét szállította, hogy "véletlenszerűen" tárolta a lőszereket. Egy FBI-jelentést is idéz, amely szerint Zachry és Gutierrez-Reed, a kellékes és fegyverszakértő, nem tartotta számon az összes éles töltényt a forgatáson.

A tragédia akkor történt, amikor Baldwin a westernfilm egyik jelenetére gyakorolt, a fegyver, amelyről azt hitte, hogy "hideg", azaz nincs benne töltény, elsült. A golyó mellkason találta Hutchinst, majd a rendezőt, Joel Souza-t a kulcscsontján. Az operatőr bele is halt a sérülésébe. 

via PageSix

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek