Starity

Sportfogadás stratégiák és az élő sportfogadás hatásai

2022. november 21. 20:08   |   

Az élő sportfogadás csak növelte a sportfogadás népszerűségét Magyarországon. MA már mindenki tudja, hogy mi az a sportfogadás bónusz és hol mire érdemes fogadni!

hirdetés

Hosszú évtizedeken keresztül Magyarországon a szerencsejátékot a lottó, a totó jelentette. Nagyon sokan játszottak ezzel a két játékkal, amelyekhez aztán szép lassan csatlakoztak újabb játékok is, mint a hatoslottó vagy éppen a góltotó. De ez két fő játék jelentette évtizedeken át a szerencsejátékokat. Az igazán nagy áttörés az internet megjelenésével jött el. Ekkor ugyanis apró lépésekkel, de megjelent az online sportfogadás világa is. Kezdetben ez még nagyon egyszerű volt, nem is nevezhettünk igazából online fogadásnak, hiszen mondjuk csak a heti műsort lehetett megnézni, amire aztán fogadhattunk az akkoriban megjelenő Tippmixen. De ez nagyon gyorsan változott és a 2000-es évekre már úgy fordulhattunk rá, hogy egyre többen és többen fogadtak online. 

Természetesen nem csak az online sportfogadás vált népszerűvé, hanem más online szerencsejátékok és az online kaszinók is. Ez pedig sajnos együtt járt a szerencsejáték-függőség még inkább elterjedtté válásával. Mert korábban csak a presszókban található játékgépek vagy a lottó okozhatott ilyet, innentől kezdve pedig az online térben rengeteg játékos jelent meg és akkoriban még nem is volt annyira támogatási lehetőség. Az online sportfogadás oldalak kezdetben csak limitáltan voltak jelen Magyarországon, egy-két ilyen oldalt használtak a játékosok, de ahogy teltek az évek, egyre több és több oldal jelent meg, gondoljunk a

  • Bwinre, 

  • a Bet365-re vagy éppen 

  • a Tippmix netes változatára.

Így növekedett Magyarországon a sportfogadás népszerűsége

Ez volt az a pillanat, amikor igazán berobbant a sportfogadás a mindennapi emberek életébe. Rengeteg cikk jelent meg a legjobb sportfogadás stratégiák bemutatásával, és korábban nem ismert fogalmak nyertek értelmet. Így például egyre többen tudták már, hogy mi az a sportfogadás bónusz és miért is annyira fontos ennek figyelembevétele. Hiszen anno elképzelhetetlen volt, hogy azért, mert játékba küldtünk egy totószelvényt, kapjunk esetleg extra pénzt. Viszont a bónuszajánlatok megjelenése már olyan embereket is bevonzott, akik korábban nem is gondoltak volna arra, hogy regisztráljanak egy új oldalra. És akkor még nem beszéltünk az új funkciókról. 

Mert a 2010-es években teljesen szintet lépett az online bukmékerek világa és megjelent többek között az élő sportfogadás is. Nem csak megjelent, de élő közvetítések is kísérték már őket. Korábban csak a televízióban lehetett meccseket nézni vagy egy fizetős internetes szolgáltatónál, de ezután már az online térben, a nagy bukmékerek is elkezdtek meccseket adni, mi pedig fogadhattunk ezekre. A szerencsejáték-függőség problémája is kezdett újra nyilvánosságot kapni, ma már minden nagyobb bukméker speciálisan kezeli ezeket a helyzeteket, kizárhatjuk magunkat az oldalakról, limiteket állíthatunk be és így tovább.

A sportfogadás népszerűsége pedig tovább növekedett, mert hát mi tartotta volna már vissza az embereket? Volt kedvenc csapatuk, a meccseket online lehetett nézni, már nem kellett elmenni egy fogadóirodába fizikailag és akár ingyen pénzt is felmarkolhattunk csak azért, mert fogadtunk. Erre pedig még tegyük rá azt a tényezőt is, hogy az online sportfogadás oldalak száma a 2020-as évtized elejére hihetetlen magasságokba jutott. Nagyjából már a világ bármilyen sporteseményére fogadhatunk és akár befizetés nélküli sportfogadás bónusz is felmarkolható - azaz ingyen fogadhatunk nagy nyeremények reményében. 

További új funkciók jelentek meg, mint a cashout, ami lehetővé teszi, hogy akár egy élő fogadás kellős közepén is kiszállhassunk és elszámolhassunk a fogadóirodával. A bőség pedig azt is jelentette, hogy vadonatúj sportfogadás stratégiák is elérhetővé váltak, többé nem kellett totókombinációs könyveket bújni, rengeteg oldalon jelentek meg tanácsok és javaslatok és ezek között azért szép számmal volt olyan, ami tényleg megnövelte az ember esélyét a sikerre. Az élő sportfogadás tipikusan egy ilyen stratégiának számít, hiszen élőben azért jóval könnyebb reagálni eseményekre, mint a meccs előtti fogadásoknál, ahol konkrétan erre nincs is módunk. Tehát elmondhatjuk, hogy Magyarországon a sportfogadás népszerűsége nagyobb, mint valaha, amiben az is közrejátszik, hogy most már több a mobilos fogadás, mint a hagyományos netes. 

A legtöbb online fogadóiroda nagyszerűen optimalizált webes felülettel rendelkezik mobilon, de egyre több olyan buki is van, akik mobil appot is biztosítanak. A magyar fogadók pedig ezt nagyon szeretik, és bár hivatalos statisztikák nem léteznek, azért az elmondható, hogy a becslések szerint most már minden családban van egy ember, aki rendszeresen vagy nem rendszeresen, de köt fogadásokat. És a népszerűség tovább nő, hiszen ma már nem csak sporteseményekre lehet fogadni, de tippelhetünk akár választások eredményére, vagy az Oscar-díj átadóra is. Érdekes fejleményként megfigyelhető az is, hogy most már egyre több nő is feltűnik a fogadók között, hiszen míg néhány évtizeddel ezelőtt kinézték a nőket, ha éppen totózni akartak, ma már az otthona kényelméből mindenki tippelhet úgy, hogy közben nem kell tartania mások véleményétől.

De nem is annyira problémás kérdés már ez, hiszen az online sportfogadás nagyon elfogadott része lett a mindennapi életnek. Egy online kaszinó vonatkozásában azért időnként felmerülnek negatívabb vélemények, de a sportfogadás sokkal jobban elfogadott és talán itt kisebb is az esélye a függőség kialakulásának. Plusz a sportfogadás azért egy olyan szerencsejáték, ahol kisebb a szerencse szerepe és számít az is, hogy hogyan csináljuk. Az viszont tény, hogy a rengeteg bukméker megjelenésével nagyon oda kell már figyelni arra, hogy hol játszunk, hiszen a csaló webhelyek könnyedén meg tudnak károsítani minket, ez már rég nem egy centralizált szektor. 

Figyeljünk tehát oda az engedélyekre, a véleményekre, a fizetési módokra, bónuszokra és így tovább, csak olyan helyen fizessünk be pénzt, amelyről tényleg úgy gondoljuk, hogy megbízható. Mert ha így teszünk és a fogadásra magára is csak szórakozásként tekintünk, akkor nagyon jól fogjuk magunkat érezni. Ha pedig érdekel minket még hasonló jellegű cikk és információ, akkor bátran böngésszük Ivett Hoffmann szakértőnk oldalát!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

sport fogadás online
hirdetés

Ajánlott cikkek