Starity

Nemcsak szórakoztató, de fejleszt is: Neverland szabadulószobák

2023. április 20. 15:03   |   

Vitathatatlan, hogy mekkora népszerűségnek örvendenek ma a szabadulószobák. Egy igazi jolly joker programról van ugyanis szó, amit játszhatsz barátokkal, a családoddal, kollégákkal vagy a pároddal. Remek ajándékötlet, és az esős napokat sem kell otthon unatkozva töltened. A legtöbben pontosan emiatt választjuk csapatépítőként vagy hétvégi programként a szabadulószobát. De tudtad, hogy amellett, hogy szórakoztató és izgalmas, számos képességet is fejlesztesz játék közben? Lássuk, mik ezek!

hirdetés
Nemcsak szórakoztató, de fejleszt is: Neverland szabadulószobák

Ha valahol, akkor egy szabadulószobás játék során igazán fontos a hatékony kommunikáció. Enélkül igen nehéz megoldani a rejtélyt, vagyis kijutni a szobából. Sok olyan feladvány van ugyanis, amit csak egymás segítségével tudtok megfejteni. Ehhez azonban érthetően és tisztán kell egymással kommunikálni. Ha ez a játék elején még nehéz is, hamar bele lehet jönni.

Problémamegoldó készség

A Neverland szabadulószobái különböző nehézségi szinttel rendelkeznek, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelőt. Így akár kezdhetitek a legkönnyebbel, fokozatosan haladva a nehezebbek felé. Ez a módszer remekül fejleszti a problémamegoldó készséget.

Csapatmunka

Azt hihetnénk, hogy nem számít különleges képességnek, ha valaki képes csapatban dolgozni, pedig nagyon is. Sokan preferálják, hogy inkább egyedül dolgozzanak, de ez számos munkahelyen negatív tulajdonságnak számít. És nemcsak a munkahelyen, de az élet rengeteg területén fontos, hogy képesek legyünk együttműködni. A szabadulószobás játékokhoz legalább 2 ember szükséges, ami már nevezhető csapatnak.

Konfliktuskezelés

Természetesen senki sem szeret konfliktusba keveredni, azonban az életben rendszeresen ütközünk nézeteltérésekbe. A konfliktus kerülése nem a legjobb megoldás, sokkal inkább tudnunk kell kezelni. Ahogy az életben, úgy egy ilyen játék során is adódhatnak konfliktusok. Mi lehetne jobb helyzet ezek kezelésére, ha nem egy játék?

Logika, agy

Egy szabadulószobában folyamatosan rejtvényekkel, feladatokkal találod szembe magad. Ezek megoldásához muszáj használnod a logikai gondolkodást. A logika szintén olyan, mint bármely más készség. Eleinte talán megküzdesz vele, de hidd el, ahogy halad előre a játék és egyre több feladatot oldasz meg, egyre gyorsabban jár majd az eszed.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek