Starity

A harmadik rész sikerén múlhat a folytatás

2010. december 07. 15:03   |   Szerző: prézli

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bajban van a Narnia krónikái. Ha az új rész is gyengén muzsikál a mozikban, kétséges a negyedik rész forgatása.

hirdetés
A harmadik rész sikerén múlhat a folytatás

Bár elkezdték a Narnia krónikái: Az ezüst trón munkálatait, de közel sem biztosak abban, hogy filmre viszik a negyedik részt is. Mivel a második rész, a Caspain herceg gyengén teljesített a mozikban (Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény 745 millió dollár bevételt hozott, míg a második rész mindössze 419 millió dollárt), ezért A Hajnalvándor útján múlik minden.

A 200 millió dollárból forgatott Caspian herceg bukását elemzők azzal magyarázták, hogy ez a regény nem volt annyira közismert, mint a sorozat első darabja, ezért kevesebben voltak kíváncsiak rá. Ráadásul a filmet májusban mutatták be, míg az előző részt karácsonykor, így ezért is eshetett vissza a bevétel.

A Disney kihátrált a széria mögül, a Fox viszont fantáziát látott benne, így visszafogott, 140 millió dolláros költségvetésből, Michael Apted rendezésében mégis megszületett A Hajnalvándor útja.

Mark Johnson, aki mindhárom film producere, bízik a sikerben és a hatékony marketingkampányban, ezért is 3D-ben készítették el az utóbbi részt. Ha a film remek eladásokat produkál, és felül tudja múlni a Caspian herceget, akkor biztosak a folytatásban. Még két részt szeretnének megfilmesíteni.

A Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja december 9-én startol a hazai mozikban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek