Starity

Hogyan alakítsunk ki gyerekbarát nappalit? – Hasznos tippek szülőknek

2023. május 24. 16:04   |   

Szülőként úgy gondolja, hogy egy elegáns nappali egyáltalán nem egyeztethető össze az energikus és kreatív kis bérlőkkel? Akik nap mint nap felugranak a kanapéra, megtöltik játékokkal az egész helyet és időnként megvillogtatják rajztehetségüket. Szerencsére létezik egy középút, amely lehetővé teszi, hogy élvezze a funkcionális és harmonikus kialakítást, ahol a gyerekek szabadon játszhatnak anélkül, hogy megzavarja őket a sok felesleges elem.

hirdetés
Hogyan alakítsunk ki gyerekbarát nappalit? – Hasznos tippek szülőknek
Fotó: freepik.com

Összeállítottunk néhány tippet, amelyek segítségével biztonságos és barátságos nappali alakítható ki a kicsiknek. Mindez összeegyeztetve a szülők tevékenységével is, a kanapék mellett nyugodtan megmaradhatnak a pihenőszékek és különleges dohányzóasztalok.

Válasszon egy tartós kanapét!

Ha azt mondjuk, hogy ellenállás, akkor egyáltalán nem viccelünk. Ha szeretne egy olyan kanapét, amely nem változtatja meg az alakját az idő múlásával, nem törik és ugyanolyan kényelmes marad az egész napos használat után is, akkor egy fém vagy keményfa szerkezetű bútorra van szüksége. A dió és a bükkfa is a legjobb lehetőségek közé tartozik. Ügyeljen arra is, hogy az összekötő elemek milyen anyagból készülnek: kerülje a ragasztóval megtapadt műanyagot.

A kárpitozással kapcsolatban is olyan anyagokat ajánlunk, amelyek nem kopnak el gyorsan és könnyen karbantarthatók. Kerülje az ökológiai bőrt, mert karcolódhat, és a bársonyost, mert hamar elhasználódik. Előnyösek a sötétkék, barna vagy sötétszürke árnyalatú kanapék, de a világosabb légkör érdekében egy virágmintás kanapé is jól mutat.

Válasszon egy kényelmes és könnyen tisztítható szőnyeget

A gyerekek sok időt töltenek majd a nappaliban a szőnyegen, ezért ügyelni kell arra, hogy biztonságos anyagokból, természetes szálakból készüljön, és vidám kialakítású legyen. Természetesen fel kell készülnie minden kisebb katasztrófára is, amely színes anyagokkal, ragasztóval vagy ételfoltokkal jár. Például egy rövid szálú, gyapjúból készült szőnyeg sokkal könnyebben tisztítható, mint a műszőrméből készült szőnyeg.

Biztosítson elegendő tárolóhelyet a játékok számára!

Valószínűleg ismeri azt a fájdalmat, amelyet egy Lego darab és a talpa közötti meglepetésszerű érintkezés okoz. Nem garantáljuk, hogy tartósan védve lesz az ilyen balesetektől, ha elegendő tárolóhelyet biztosít gyermekeinek a játékok számára, de legalább könnyebb lesz rendet tartani a nappaliban.

Válasszon függőleges tárolási megoldásokat, a kicsik számára kevésbé hozzáférhető terek ideálisak a ritkábban használt játékokhoz, vagy azoknak, akik hajlamosak nagyobb káoszt generálni. Használjon filcből, fonott vagy bambuszfából készült kosarakat, adjon hozzá rendezőkészleteket, amelyek segítségével könnyebben megtalálhatják a számukra szükséges tárgyakat anélkül, hogy a tartály teljes tartalmában turkálnának.

Válasszon lekerekített élű bútorokat

Jó ötlet, különösen a járni tanuló gyermekes családok számára az ívelt vonalú, éles sarkok nélküli bútor. Cserélje ki a karosszékeket kényelmes puffokra. A gyerekeknek szentelt bútor elhelyezhető a számukra kialakított sarokba, de könnyen átvihető a szobába, ha eljön az egész családot érintő tevékenységek ideje.

Készítsen falat a jövőbeli műalkotások számára

Egy biztos: előbb-utóbb minden gyerek rajzol valamit a falra. Javasoljuk, hogy szereljen fel a falra egy vidám kivitelű írótáblát. Ezzel biztosít egy csak nekik fenntartott felületet, ahol nyugodtan rajzolhat színes krétával, amit csak akar.

Merítsen ihletet tippjeinkből, és alakítson ki gyermekbarát nappalit. Az esztétikus, minden családtag igényeit tiszteletben tartó dekoráció előnyösebb, mint a merev, amely távolságot tart az ott élőktől. Ugyanez igaz a lakás többi részére is, főleg a konyhára, az étkezőasztalok és székek is lehetnek kicsit gyerekbarátabbak. Tehát semmikép se válasszon üvegasztalt, amely könnyen sérülést okozhat, és zavarhatja is a gyereket a megszokott tevékenységei során is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek